Prinsesse Ingrid Alexandra har fått påvist koronavirus

Prinsesse Ingrid Alexandra (17) har testet positivt for koronavirus. Hun er isolert hjemme på Skaugum.

Prinsesse Ingrid Alexandra har fått påvist koronavirus. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB

– Den øvrige kronprinsfamilien har også blitt testet, men har ikke avlagt positive prøver, skriver kongehuset i en pressemelding søndag kveld.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved slottet sier til NTB at de har ingen kommentarer utover det som står i pressemeldingen.

Avlyser arrangementer

Som følge av smittetilfellet utsetter kronprins Haakon mandagens planlagte besøk til UngInvest i Modum. Kronprinsen vil heller ikke delta under debarkeringen av kongeskipet Norge samme dag.

Kronprinsparet utsetter også markeringen av 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond som skulle funnet sted på Skaugum onsdag.

Søndag ble det kjent at prinsesse Ingrid Alexandra har fått påvist koronavirus. Her et bilde fra sommerferien på Dvergsøya utenfor Kristiansand i 2020. Foto: Lise Åserud / NTB

Første kjente tilfellet

Dette er det første kjente koronatilfellet i den norske kongefamilien.

I november i fjor ble kongeparet satt i koronakarantene etter at en ansatt på slottet fikk påvist koronaviruset, men begge to testet negativt.

Prinsessen går på studiespesialiserende linje ved Elvebakken videregående skole i Oslo. Hun er nummer to i arverekken til den norske tronen etter sin far, kronprinsen.

Det er ikke kjent om den 17 år gamle prinsessen er koronavaksinert. Kongeparet er fullvaksinert med to doser Moderna-vaksine, som de fikk i januar og februar, mens kronprins Haakon og ti andre ved kongehuset er blant det samfunnskritiske nøkkelpersonellet som regjeringen prioriterte i vaksinekøen i mai måned.

Korona i andre kongehus

Også andre lands kongehus har fått kjenne pandemien på kroppen. Allerede i mars i fjor ble det kjent at den britiske tronarvingen, prins Charles, hadde testet positivt for koronaviruset. I november fikk BBC opplyst at også hans sønn, prins William, hadde vært smittet på omtrent samme tid som sin far.

I mars i år opplyste det svenske kongehuset at kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde fått påvist koronasmitte. I november i fjor ble også prins Carl Philip og prinsesse Sofia satt i koronakarantene etter positive tester.

I Danmark testet den 15 år gamle prins Christian positivt for viruset i desember i fjor. Han er den eldste sønnen til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.