Norge

Bevisførselen ferdig i Jemtland-saken

Aktor sier det viktigste spørsmålet Hedmarken tingrett må avgjøre, var om det var Janne Jemtland selv eller ektemannen som holdt i pistolen da hun ble skutt.

Aktor Iris Storås i rettssalen i Hedmarken tingrett under rettssaken mot Janne Jemtlands drapstiltalte ektemann. Torsdag ble bevisførselen avsluttet i saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • Peter Tálos

Torsdag formiddag avsluttet tingretten bevisførselen i saken etter drapet i Brumunddal i desember i fjor. Etter to uker i retten mener påtalemyndigheten at domstolen har tilstrekkelig grunnlag for å danne seg en mening om saken.

Janne Jemtland ble drept om natten den 29. desember i fjor. Ektemannen sier det oppsto en krangel mellom dem og at kona trakk våpenet. Ifølge ham oppsto det da et basketak som endte med at hun utløste et skudd som traff henne i hodet.

Påtalemyndigheten mener på den andre siden at det var mannen som holdt i pistolen og som avfyrte skuddet.

– Det retten skal ta stilling til, er om tiltalte skjøt sin kone den natten. Etter vår mening er bevisene tilstrekkelige til det, sier statsadvokat Iris Storås til NTB.

Les også

Venninnen sa Janne Jemtland ville skilles

Allerede før prosedyrene i saken skal holdes tirsdag, varsler forsvarerne at det vil bli lagt påstand om frifinnelse etter tiltalen om drap.

– Han erkjenner skyld for håndteringen av kroppen i ettertid og tar innover seg at det er en straffbar handling, men det er ikke det han er tiltalt for her i denne saken, sier advokat Ida Andenæs til NTB.

 1. Les også

  Strid om når ektemannen dumpet Janne Jemtland i Glomma

Les mer om

 1. Drap
 2. Rettssaker

Relevante artikler

 1. NORGE

  Påstand om 18 års fengsel for Janne Jemtlands ektemann

 2. NORGE

  Sønnen til Janne Jemtland lå i sengen da han hørte smell drapsnatten

 3. NORGE

  Aktor ber om 18 års fengsel for ektemannen til Janne Jemtland

 4. NORGE

  Janne Jemtlands ektemann dømt til 17 års fengsel for drap, melder TV 2

 5. NORGE

  Jemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld

 6. NORGE

  Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken