Norge

To siktet for promillekjøring etter forlis i Hurum – savnet kvinne funnet i live

To personer er siktet for promillekjøring etter et seilbåtforlis i Hurum i Buskerud natt til lørdag. En savnet passasjer ble funnet etter flere timers leting.

  • og NTB

Den savnede kvinnen i 50-årene ble etter vitneobservasjoner lørdag formiddag funnet våt og forkommen i Tofte i Hurum i Buskerud – ikke langt fra båthavna i Tofte. Hun var om bord i den lille treseilbåten som forliste etter å ha truffet moloen i Tofte natt til lørdag.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 3.44 natt til lørdag. En mann og en kvinne i 40-årene klarte å komme seg på land og fikk varslet en tredje person. Først drøyt sju timer senere ble passasjeren funnet, etter omfattende søk med dykkere i vannet, og med bistand av frivillige til lands og i båthavna.

Nå er paret som først kom seg på land, siktet for å ha ført båt i alkoholpåvirket tilstand. Også kvinnen i 50-årene var ruset, ifølge Drammens Tidende.

– Vi fikk opplysninger fra noen som så en kvinne i Tofte sentrum som åpenbart frøs og var kald. Det viste seg å være den kvinnen vi savnet. Vi er glad for at hun er kommet til rette, sier operasjonsleder Rune Hunshamar til avisa.

Omstendighetene rundt hendelsen er uklare, men ifølge innsatsleder Arne Guddal på stedet har båten kjørt fra Vestfold og innover mot Oslo. Båten grunnstøtte, fikk skader, og gikk ned.

Les mer om

  1. Hurum