- Hun kom som et tog, men jeg fant fort ut av henne

Cecilia Brækhus forsvarte VM-beltene og tok sin 25. strake proffseier mot Jessica Balogun.

Seieren mot Jessica Balogun lørdag kveld var Brækhus' 25. av like mange mulige.

Cecilia Brækhus (32) er fortsatt ubeseiret I sin proffkarriere.

Seieren mot Jessica Balogun lørdag kveld var hennes 25. av like mange mulige. Med det forsvarte hun sine tre VM-belter, skriver Bergens Tidende.

Med dommerpoengene 98-92, 99-91, 100-90 ble det seier til den norske 32-åringen som var klar favoritt før kampen. Triumfen kom etter 10 runder der Brækhus fra start var førende, etter hvert også dominerende.

— Det var stor klasseforskjell, sa ekspertkommentator Thomas Hansvoll på Viasat.

Klokken var nesten blitt 21.30 da Brækhus selvsikkert marsjerte opp i ringen i Schwerins kongressenter. Til tonene av «Just a girl» av No Doubt og foran glisne tribunerader.

I og med at kampen først ble offentlig kjent for en drøy uke siden, var få norske fans på plass. Det ble aldri høyt desibelnivå under kampen, stemningen var like sprudlene som kullsyren i en altfor gammel Cola. De aller fleste på tribunen var kommet for å se headliner Jürgen Brähmer, ikke Brækhus.

Vant åpningsrundene

Det så ikke ut til å bry henne, der hun danset rundt i sine blodrøde boksesko. Brækhus hadde overtaket i åpningsrunden. Balogun begynte mindre aggressivt enn hva som var varslet på forhånd, men tidlig i andre runde fikk hun inn en real treffer på Brækhus.

Og både i den runden og den neste, var Balogun greit med.

— Hun kommer sakte, men sikkert mer inn i kampen, men runden går igjen til Cecilia, sa Viasats kommentator Ole-Petter Westereng etter runde tre.

Men så gikk futten ut av Balogun. Brækhus stakk av med runde etter runde, tross markerte hevelser under øynene.

Bare et knockoutsjokk kunne ta fra henne poengseieren. Det kom ikke.

Dommerne var aldri i tvil. Brækhus kunne juble for sitt lille jubileum – halvveis til 50 proffseirer.

— Det er klasseforskjell. Balogun har ikke vært i nærheten av å levere det hun sa på forhånd, sa Westereng til tv-seerne.

Usikkerhet

Da Brækhus og Balogun møttes forrige gang, i danske Herning i 2012, hadde dommerne Brækhus som vinner med 97-93, 97-93 og 99-92. Tapet var det første i Baloguns karriere, siden er det blitt tre til, inkludert lørdagens.

Selv om Brækhus var klar favoritt før kampen, var det knyttet usikkerhet til om oppladningen hennes hadde vært god nok.

Våren hennes har vært preget av en kontraktskonflikt med promotorselskapet Team Sauerland. Brækhus brøt samarbeidet tidlig i april, men sist uke ble det kjent at partene ville gjenoppta det.

Fredag snakket Brækhus for første gang direkte til media om uenighetene.

— Selvfølgelig var det litt forstyrrende noen ganger, det er bare menneskelig at det var sånn. Men alt i alt føler jeg at jeg taklet det veldig greit. Nå er bråket over, det er stille og rolig og det er enighet, sa Brækhus da.

I ringen mot Balogun, beviste hun at kontraktskrangelen ikke hadde ødelagt bokseformen hennes.

Og derfor er verdensmesterbeltene fortsatt Brækhus’ eiendom.