Norge

Nasjonalgalleriet dobler billettprisene

Nasjonalmuseet har økt billettprisen ved Nasjonalgalleriet fra 50 til 100 kroner. Det gjør kunsten mer utilgjengelig, mener kunsthistoriker.

OPT_sz494be1_doc6p54l96ydir1035gd100_doc6p54mddgrdf1dld68nfa-rFWMPg1Pym.jpg
  • Robert Gjerde
    Journalist

Nasjonalmuseets styre har vedtatt en kraftig prisøkning ved Nasjonalgalleriet før museet flytter til Vestbanen i 2020, skriver Klassekampen.

Nasjonalmuseet legger opp til en dobling av billettinntektene til 13,9 millioner kroner, «i hovedsak på grunn av dobling av billettprisene», står det i budsjettsøknaden til Kulturdepartementet for 2017.

Leste du denne?

Les også

Nasjonalmuseet stopper utlån til andre museer

– Jeg har forståelse for at kunstmuseer må møte politiske krav om økt egeninntjening. Men dette tiltaket framstår som fantasiløst og kan virke mot sin hensikt. Ved å gjøre museet mindre tilgjengelig og heve terskelen risikerer Nasjonalmuseet at besøkstallene går ned og museet blir mindre synlig i årene fram mot flytting, sier kunsthistoriker Knut Ljøgodt til avisen.

Les også

Audun Eckhoff: Nasjonalmuseets samfunnsoppdrag

Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff sier prisøkningen på billetter er høyst forsvarlig, og lavere enn andre museer de kan sammenligne seg med.

På private museer som Astrup Fearnley og Henie Onstad Kunstsenter koster det i dag henholdsvis 120 og 130 kroner for inngangsbilletten

Les også

  1. Nasjonalmuseet får plukke fritt fra samlingen til verdi av én milliard

  2. - Kulturbyggene bør brukes til kultur