Mannen (25) ble dømt for overgrep. Samtidig som han sonet dommen ble han tiltalt for nye overgrep.

– Jeg var avskåret fra omverdenen og satt mye alene. Jeg fikk et tilbakefall.

I RETTEN: Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs, og mannens forsvarer Fredrik Verling i retten fredag.

Samtidig som den 25 år gamle mannen soner en nesten fire år lang dom for overgrep mot mindreårige, må han fredag møte på nytt i retten, skriver Bergens Tidende.

Statsadvokaten har tiltalt mannen for å ha mottatt seksualiserte bilder, og for ha chattet seksuelt med fem mindreårige jenter og gutter.

Chattingen skal ha skjedd mens mannen sonet i Bergen fengsel.

Mannen erkjente seg delvis skyldig i tiltalen mot ham.

Operasjon «Dark room»

Den tiltalte 25-åringen ble første gang arrestert av politiet i 2015.

Moren til en da 14 år gammel jente anmeldte den da 22 år gamle mannen for å ha hatt seksuell omgang med datteren.

Etterforskningen skulle vise seg å være starten på operasjon Dark Room, opprullingen av Norges kanskje største kjente pedofile nettverk.

Mannen ble dømt til tre år og åtte måneder fengsel for å ha forgrepet seg seksuelt på flere mindreårige. I retten erkjente han straffskyld og sa at han skammet seg over det han hadde gjort.

Brukte Snapchat

Den 22. juni 2017 startet politiet igjen etterforskning av mannen.

Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs varslet politiet om at den tiltalte mannen hadde møtt den samme jenten som han allerede var dømt for overgrep mot. Møtene skjedde samtidig som han sonet i Bergen fengsel.

Varselet førte til at politiet tok beslag av mannens datautstyr, og tiltalte 25-åringen på nytt for å ha mottatt seksualiserte bilder og chattet seksualisert med flere mindreårige.

Chattingen skal ha skjedd i perioden mars til juni i fjor, mens mannen satt i fengsel eller var ute på permisjon.

Han skal blant annet ha brukt tjenesten Snapchat der han chattet seksualisert med en jente som fortalte at hun var 13 år gammel, og en gutt som opplyste at han var 14.

AKTOR: Politiadvokat Janne Ringset Heltne er aktor i saken mot den 25 år gamle bergensstudenten.

– Skremmende

Ellen Eikeseth Mjøs er bistandsadvokat for den fornærmede jenten som mannen har møtt under soning.

– Mens han har sittet i fengsel har han kontaktet en jente som han allerede er dømt for overgrep mot. Det er skremmende, sier hun.

Mjøs sier det er svært problematisk at den tiltalte mannen har hatt tilgang på PC og mobil samtidig som han sonet et dom for overgrep mot barn.

– At det i det hele tatt er mulig for domfelte å chatte seksualisert med barn under soning i fengselet burde aldri kunne skje.

– Et tidsfordriv

Under forklaringen sin i Bergen tingrett sa mannen at den seksualiserte chattingen begynte på nytt da han fikk permisjon fra fengselet til å ta fag ved Universitetet i Bergen.

– Jeg satt mye alene. Jeg begynte å gå tilbake til gamle mønster.

Den 25 år gamle mannen fortalte at han har slitt med depresjoner. Chattingen var først og fremst et tidsfordriv, ifølge mannen.

– Og for å fylle et tomrom, sa 25-åringen.

På spørsmål fra aktor Janne Ringset Heltne om hvorfor han har bedt 16 år gamle jenter sende nakenbilder, svarte mannen at han følte seg ensom og avskåret fra samfunnet.

– Det var lett å få kontakt med dem.

– Hvilke tanker har du om å ha dette som et tidsfordriv samtidig som du soner den dommen du gjør?, spurte Heltne videre.

– Jeg vet jeg har et problem. Jeg har hatt et tilbakefall, men jeg tror det jeg trengte det for å komme meg videre.

Det er satt av én dag til rettssaken.