Norge

Dansker siktet for innførsel av over 100 kilo hasj til Norge

To danske menn er varetektsfengslet i Oslo tingrett i fire uker siktet for innførsel av store mengder hasj til Norge. Det dreier seg om over 100 kilo.

To danske hasjsmuglere er varetektsfengslet i Oslo tingrett i fire uker siktet for innførsel av store mengder hasj til Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

De to ble pågrepet for kort tid siden og ble begge ble avhørt av Kripos onsdag før de ble framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag, skriver VG.

– Vi har pågrepet to dansker og siktet dem for innførsel av et større parti hasj til Norge. Det er godt over 100 kilo, sier politiadvokat Håvar Underland i Kripos.

Begge nektet straffskyld, men ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud samt full isolasjon.

De to, en mann i 50-årene og en mann i slutten av 60-årene, er kjent av dansk politi fra tidligere. Eldstemann er tidligere dømt for å ha organisert smugling av nesten 6 tonn hasj fra Marokko til Danmark på 90-tallet. Mannen i 50-årene er tidligere dømt for innførsel av 700 kilo hasj fra Nederland til Danmark.

Det er Kripos som har etterforsket den nye saken i Norge, og de har hatt kontakt med dansk politi i etterforskningen.

Norsk politi har også pågrepet og siktet ytterligere tre personer i saken. Disse vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

Les også

  1. Young Bloods tjener på den rusliberale vinden | Andreas Slettholm

Les mer om

  1. Hasj
  2. Kripos