Gullrutens hederspris til Numme og Rønneberg

TV 2-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg ble tildelt årets hederspris under Gullruten i Bergen sent lørdag kveld.

Harald Rønneberg og Thomas Numme vant hedersprisen under årets Gullruten-utdeling.

Duoen har sin siste «Senkveld»-sending fredag 11. mai. Da har de vært på skjermen i 15 år. Sent lørdag kveld ble de hedret i Grieghallen med den gjeveste prisen.

Prisutdeler var statsminister Erna Solberg.

– Kjære Thomas og Harald, jeg vet jeg står med et samlet Norge i ryggen når jeg takker dere for en helt fantastisk karrière så langt, og vi gleder oss veldig til fortsettelsen, sa Solberg.

Det var to rørte programledere som mottok prisen.

– Vi er jo altfor unge til å få denne! Betyr dette at vi er ferdig? sa Rønneberg.

– Denne så vi ikke komme, repliserte Numme.

Ifølge VG var det flere journalister som spurte dem på den røde løperen før utdelingen om de trodde de ville få hedersprisen.

– Vi avfeide det som en vits, bedyrer de.

– Holmenkollen og nakenyoga

– Årets hedersprisvinnere har hatt en karrière i norsk TV-bransje som vi nesten ikke har sett maken til. Jeg har personlig hatt stor glede av å samle familien foran skjermen sammen med millioner av nordmenn opp gjennom årene for å bli bedre kjent med alt fra idrettsstjerner, internasjonale idoler, politikere, skuespillere og mange, mange flere, sa Solberg på scenen.

Statsminister Erna Solberg overrakte Thomas Numme og Harald Rønneberg hedersprisen. Foto:

– Inkluderende væremåte og leken stil har vært en suksessformel som har fått gjester til å åpne opp, slappe av, le og kose seg. Som seere har vi sittet ytterst på kanten av sofaen, mens en av dem har satt utfor kanten av Holmenkollen, og vi har holdt puten klar når de har kledd av seg for å prøve seg som aktmodeller eller på nakenyoga. De her to har virkelig ofret seg for å skape god tv-underholdning, roste hun.

Lang karrière

Etter 435 programmer på kanalen gjennom 30 sesonger avslutter talkshow-vertene nå sitt Senkveld-eventyr. Underholdningsprogrammet skal fortsette med Stian Blipp og Helene Olafsen som programlederne.

Hedersprisen under årets Gullruten-utdeling gikk til Thomas Numme og Harald J. Rønneberg.

I fjor vant TV 2s Wenche Andersen hedersprisen. Blant tidligere vinnere er Anne Grosvold, Hallvard Flatland og Arne Scheie.

I 2006 og 2007 vant Numme og Rønneberg prisen årets TV-navn. I 2010 ble «Senkveld» kåret til beste underholdningsprogram. Rønneberg har også vunnet Gullruten to ganger tidligere: Beste mannlige programleder (2006) og publikumsprisen (2004).