Over 100 søkte til kirken for å minnes døde Sunniva Ødegård (13)

Både skolekamerater og lærere fant veien til kirken hvor de kunne samles for å sørge, minnes og få informasjon fra politiet og kommunens kriseledelse.

Godt over 100 personer kom til kirken i Varhaug mandag. De ville minnes 13 år gamle Sunniva Ødegård.

Sogneprest Gaute Øgreid Rasmussen forteller at godt over 100 personer kom til kirken som holdt åpne dører for pårørende og sørgende mandag kveld.

– Folk er sterkt berørt og rystet over det som er skjedd. Alle har følelser, og mange har spørsmål om det som har skjedd, forteller presten som kjenner innbyggerne godt etter 26 år som sogneprest i Varhaug kirke.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag. Politiet tror jenta er drept, men har ingen mistenkte.

Den døde 13-åringen skulle neste måned begynne på konfirmasjonsundervisning i kirken, forteller presten til NTB.

Avhørte flere mindreårige

Politiet ber folk melde fra om ting, biler og personer de har sett, samt ting de har hørt. Politiet jobber med å kartlegge hvem som var i området i det aktuelle tidsrommet og var mandag ettermiddag i gang med avhør av vitner. Flere av dem politiet mener det er naturlig å avhøre i saken, er mindreårige.

– Barnehuset i Stavanger er stedet der politiet gjennomfører alle avhør av mindreårige, for å sikre rettssikkerheten til disse og for å eventuelt kunne bruke avhørene i en rettssak, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl ved Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Krisehjelp

Varaordfører Mons Skrettingland i Hå kommune sier til NTB at folk reagerer med vantro på opplysningene om at et drap kan ha funnet sted. Tettstedet Varhaug i Hå kommune huser om lag 3.000 innbyggere og er et sted hvor alle kjenner alle, ifølge varaordføreren.

– Dette er en tragedie for familien, for unge venner av jenta og for hele lokalsamfunnet, så kommunen yter all den hjelpen vi rår over, sier Skrettingland.

– Det er ferietid og mange er bortreist, men skolen er varslet. Hovedfokuset vil nå først likevel bli rettet mot den nærmeste familien, sier Skrettingland videre.

Harald Øglænd er oppnevnt som bistandsadvokat for familien.

– Familien er i sjokk. Jeg har kun møtt dem en gang, og da var de naturligvis ganske preget. Det begynner nok å synke inn for dem hvor alvorlig dette er, sier familiens bistandsadvokat Harald Øglænd til TV 2.