Norge

Har satt inn ekstra tiltak for at nordmenn skal få nok is

Den unormale sommervarmen fører til at vi spiser is som aldri før. Isprodusentene har satt inn ekstra tiltak i sommer for å møte behovet til isglade nordmenn.

Det merkes på lageret at nordmenn spiser is på sommeren.
  • og NTB

Både Hennig-Olsen og Diplom-Is forteller om en knallsesong, hvor de har knust alle salgsrekorder fra mai til juni. Bare hos Diplom-Is produserer de rundt én million is hver dag.

– Mai og juni har vært tidenes beste for Diplom-Is. Samlet har vi hatt en vekst på 26 prosent sammenlignet med fjorårets sommermåneder. Vi forventer nå å selge 300 millioner isporsjoner i løpet av året, sier Rita Kristin Broch, administrerende direktør i Diplom-Is.

Arbeiderne ved fabrikken til Diplom-Is må i motsetning til menneskene rundt i landet ta på seg varme klær.
Les også

Til helgen vil trolig himmelens sluser åpne seg: – Deilig at det kommer regn nå

Døgnproduksjon

For å fylle isdiskene rundt om i landet, har isprodusentene være nødt til å sette inn ekstra tiltak.

Både Hennig-Olsen og Diplom-Is har startet med en 24 timers produksjon av iskrem.

– For å prøve å få ut nok is, har vi nå gått inn i en periode hvor vi produserer is hele døgnet, hver dag, inkludert helga, sier John Kjellesvik, salgsdirektør i Hennig-Olsen.

I tillegg til døgnkontinuerlig produksjon, har Diplom-Is hatt utkjøring av is til butikkene på to skift i sommer, slik at de kjører ut av lageret to ganger om dagen til hele landet

Is blir produsert på løpende bånd for at nordmenn skal kunne få spise is i sommer.
Les også

Kornbondens avling kan bli en fjerdedel av normalen: – Det er trist å se på

Starter forberedelsene på vinteren

Begge isprodusentene sier de allerede i løpet av vinteren gjør seg klare for å møte sommerens isbehov, men den unormale sommeren gjort at lagrene til både Hennig-Olsen og Diplom-Is har blitt redusert raskere enn normalt.

– I fjor hadde vi det meste på lager, og produserte jevnt med det som gikk ut av butikken. Med denne uvanlige sommeren har salget vært større enn produksjonen, forteller Kjellesvik i Hennig-Olsen.

– Det er umulig å ta forbehold om en slik sommer hvor salget har eksplodert. Det gjør naturligvis at varelageret tidvis på noen enkelte varer har vært mindre enn på en vanlig sommer, sier Broch i Diplom-Is.

Les mer om

  1. Klima
  2. Iskrem