Mann slått og kuttet med kniv i Oslo – mye tatt opp på video

En mann fikk slått ut flere tenner og ble kuttet i hånden med kniv i Oslo natt til tirsdag. To personer er pågrepet.

Voldshendelsen med kniv og slag fant sted her, i et portrom inn mot boliger mellom Motzfeldts gate og Lakkegata på Grønland i Oslo.

– Da meldingen kom, var en patrulje få hundre meter unna. De fant raskt en mann som var påført et knivstikk i hånden. Han hadde skader i ansiktet etter å ha falt mot asfalten, sier innsatsleder Tom Berge ved Oslo politidistrikt, som legger til:

– Kort tid etter løp fem-seks unge menn med somalisk utseende fra stedet. Det ble funnet en kniv i den retningen de løp.

Dette er et område av byen med mange overvåkingskameraer, vektere og politi på patrulje, så i morgentimene tirsdag begynner etterforskerne å få et godt overblikk over situasjonen:

– Vi har innhentet opptak fra overvåkingskamera i området. Vi har gode bilder av dem som var involvert. Så får vi se hvem vi kan dra kjensel på, sier operasjonsleder Line Skott til Aftenposten ved 5-tiden.

Politiet fikk melding om hendelsen ved halv ett-tiden natt til tirsdag.

– Vi fikk melding fra AMK, som ble ringt opp av en mann som sa han blødde fra hånden og ansiktet. Vi hadde en patrulje rett ved og kom raskt i kontakt med ham. Han hadde fått slått ut noen tenner og blødde veldig fra hånden, forteller Skott.

Mannen, som er i 30-årene, ble først sendt til legevakt og deretter til sykehus for undersøkelser.

Den skadede mannen ble funnet i gårdsrommet bak politifolkene på stedet.

– Vi fant en kniv like i nærheten, som vi mener er blitt brukt, sier operasjonslederen.

Skott sier det ser ut til å være mange kniver i omløp og legger til at dette er noe politiet slår hardt ned på.

Litt etter klokken 01 skriver politiet på Twitter at de har anholdt en person de mener knytter seg til hendelsen. En snau time senere var ytterligere en person kjørt til politiarresten. Politiet leter fortsatt etter flere gjerningspersoner.

En mann blir anholdt av politiet etter voldshendelsen på Grønland i Oslo.

– De omtales som gutter med somalisk utseende, men vi har en ganske begrenset beskrivelse av dem, sier Skott. Hun legger til at politiet har merket seg flere steder med overvåkingskameraer som kan ha fanget opp noe i saken.

Operasjonslederen vet ikke noe om foranledningen til hendelsen. Politiet vet heller ikke om det er noen forbindelse mellom de involverte, men fornærmede er kjent av politiet fra før.