Siktet mann erkjenner drap i Sandnes

En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Han erkjenner drapet.

Etterforskere ved boligen der en mann ble funnet død søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Politiets operasjonssentral fikk søndag morgen klokken 05.07 melding om en død person i en privatbolig i Sandnes.

Det var en mann i 20-årene som ringte inn til politiet og fortalte om saken.

– Politiet var raskt på stedet og pågrep mannen som ringte til politiet. Han er siktet for drap, sier politiadvokat i Sørvest politidistrikt Fredrik Martin Soma i en pressemelding.

Ikke formelt identifisert

På en pressebrifing søndag ettermiddag opplyste Soma at den siktede mannen har erkjent drapet, og at den døde er en mann.

– Den drepte er ikke formelt identifisert, men politiet har en oppfatning av hvem det er. Politiet er av den oppfatning at det er en relasjon mellom den siktede og avdøde, men vil ikke gå inn på relasjonen, sier Soma under pressebrifingen.

Den siktede blir avhørt, samtidig som politiet driver med taktisk og teknisk etterforskning. I tillegg opplyser Soma at det vil bli gjennomført en rundspørring i området rundt åstedet.

Utleieleilighet

Ifølge Stavanger Aftenblad ble den døde funnet i bydelen Austrått, sørøst for Sandnes sentrum.

Drapet skal ha skjedd i underetasjen, der det bor flere leietakere, og det skal være skader på døra i leiligheten.

Selv om mannen har erkjent drapet, har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Vegard Bråstein.

– Han er preget av det som har skjedd, men har avgitt en grei forklaring og gjort godt rede for hendelsen. Han har det etter forholdene greit, sier forsvareren til Aftenbladet.

Ikke noe om bakgrunnen

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om foranledningen, hendelsesforløpet eller bakgrunnen for drapet.

Slik saken framstår, er det ifølge Soma ingenting som tyder på at det har vært andre involvert i drapshandlingen. Han utelukker imidlertid ikke at det kan finnes vitner.

Den siktede vil bli framstilt for varetekt i Jæren tingrett mandag klokken 9.