Norge

Politiet har fått inn flere nye tips i bortføringssaken

Politiet har mottatt en rekke tips om den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen (68) etter at de gikk offentlig ut med saken.

Politiinspektør Tommy Brøske. Foto: Olav Olsen

  • og NTB

Håpet er at de ferske tipsene kan føre etterforskningen videre.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt flere tips, men kan ikke kommentere antall nå i kveld, sier politiinspektør Tommy Brøske, som leder felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt, til NTB.

  • Har ingen mistenkte. Ingen livstegn på 71 dager. Frykter at spor kan ha blitt kalde.

Politiet jobber med å bearbeide tipsene, men Brøske sier det er for tidlig å si noe om innholdet.

– Etterforskningen er nå i en fase hvor vi trenger informasjon. Det er ellers ikke kommet noe nytt som jeg kan kommentere nå. Det er heller ikke å forvente i en sånn sak at den snus opp ned på kort tid. Men vi håper at vi kan komme oss videre ved å få inn ny informasjon, sier han.

Det siste livstegnet fra 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen kom 31. oktober i fjor. Hun antas å ha blitt bortført fra hjemmet på Fjellhamar i Lørenskog i Akershus.

Hun er gift med Tom Hagen, som står på 172. plass på Kapitals liste over Norges rikeste personer.

Politiet har bekreftet at det er framsatt løsepengekrav i form av kryptovaluta. Ifølge VG er det snakk om 9 millioner euro, om lag 90 millioner norske kroner.

Kravet skal være å få summen i kryptovalutaen monero, som er laget på en måte som gjør at transaksjonene ikke kan spores.

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog
  2. Etterforskning
  3. Krim
  4. Politiet
  5. Kryptovaluta