Norge

Advarer mot glatte veier og forsinkelser i flytrafikken

Det snør over store deler av Østlandet. - Kjør forsiktig, oppfordrer Vegtrafikksentralen, mens Gardermoen venter forsinkelser i flytrafikken.

Bilen kjørte av veien ved Kopstad i Vestfold. Ingen personskade. Foto: Brannvesenet i Vestfold

 • Marita E. Valvik
 • NTB

Vegtrafikksentralen har hatt brøytebiler ute i hele natt for å gi bilister best mulig kjøreforhold i morgentimene. Jobben er ikke ferdig, og det jobbes fremdeles iherdig.

I halvåtte-tiden melder Vegtrafikksentralen om at det nå stort sett er bart og vått i sporene på hovedveiene og at trafikken flyter greit de fleste steder. Men det kan være snødekke og glatte partier på de mindre trafikerte veiene.

 • Les også: Nordbytunnelen stenges i begge retninger til helgen

Person påkjørt på Solli i Oslo

Politiet melder at det skal være en person som er påkjørt på Solli i Oslo sentrum rett før klokken åtte. De er på stedet, sammen med ambulanse.

– Personen er bevisst, noe mer vet vi ikke akkurat nå, sier operasjonsleder Line Skott i Oslopolitiet. Det skal ikke være trafikale problemer på stedet.

Snø og glatte veier

– Det snør og blåser på kryss og tvers over store deler av Østlandet. Vi har hatt brøytebiler ute i hele natt, og vi holder fortsatt på, sier Mari Aarrestad, trafikkoperatør i Statens vegvesen til NTB.

På Twitter oppfordrer Vegtrafikksentralen til å vise hensyn og kjøre etter forholdene.

– Det kan være glatt, skriver de.

Forsinkelser på Gardermoen

På Gardermoen ryddes det også snø.

– Vintern har som ventet returnert i dag, vi må rydde snø og da blir det forsinkelser i flytrafikken, skriver Avinor på Twitter rett over halv syv i morres.

De ber de reisende møte opp som normalt, for så å få informasjon av flyselskapet på flyplassen.

Veien langs E18 inn mot Oslo vestfra ved Hjortnes, tirsdag morgen. Foto: Statens vegvesen

Brøyter fremdeles

At det var glatt fikk både bil og vogntog morgentimene erfare i morgentimene. Begg havnet i grøften. Vogntoget var uheldig på E16 Hervakrysset Gardermoen, rett før klokken seks i dag. Bilberger er bestilt, opplyser politiet på Romerike på Twitter.

Også på E18, ved Asker, har det vært et uhell. Sjåføren er sendt til legevakta for kontroll. Det er rekviert kranbil for å få ryddet veien, så dette vil påvirke trafikken i området.

På E18 ved Kopstadkrysset i Vestfold ligger en bil på siden. Dette er sørover. Nødetatene er er på plass og rydder veien.

På E6 sørgående sør for Kløfta, har også en bil havnet i grøften. Ingen personskade her heller.

På riksvei 22, Fetsund Brua i Akershus, har en personbil fått stans i retning mot Hvam, og her er det fare for kø. I Sandefjord er det melding om en utforkjøring i Sandefjordsveien, ingen personskade. Politet melder om slapsete kjøreforhold i området.

Klokken syv melder politiet i Østfold om et uhell på E6 Nøkkelandsletta, mellom bomstasjonen og Mosseporten. En bil og trailer er involvert og dette fører til redusert fremkommelighet mot Sarpsborg. Brann og politi er på vei for å bidra til trafikkavvikling og rydding på stedet.

Dette bildet er fra E6 mot Gardermoen tirsdag morgen i 0700-tiden. Foto: Statens vegvesen

Sørlandet bedre enn fryktet

På Sørlandet utstedte meteorologene et obs-varsel for å advare bilistene, men det utgår tirsdag morgen opplyser Vegtrafikksentralen.

– Det ser ut som nedbøren avtar i morgentimene og at den beveger seg oppover mot Buskerud. Det har gått veldig greit i natt, brøytebilene har vært ute og det er ikke meldt om glatte veier, sier trafikkoperatør Andreas Larsen.

Han sier det ikke er meldt om noen store hendelser.

Sur nordavind

Snø og sur nordavind vil prege dagen på Østlandet, skriver Meterologene på Twitter.

– Husk at vind senker «følt temperatur» med mange grader. For eksempel er «følt temperatur» på Blindern nå er −8, selv om termometeret «bare» måler −1,2, skriver de på Twitter.

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Glatte veier og snøkaos på Østlandet: – La bilen stå

 2. NORGE
  Publisert:

  Advarer om glatte veier i flere fylker

 3. NORGE
  Publisert:

  Vegtrafikksentralen advarer mot glatte veier på Østlandet

 4. OSLO
  Publisert:

  Advarer om glatte veier. E6 åpnes igjen etter trafikkulykke.

 5. NORGE
  Publisert:

  Svært glatte veier. Buss frontkolliderte med bil ved Eidsvoll

 6. NORGE
  Publisert:

  Utforkjøringer på glatte veier over hele landet