Nå blir det lettere å melde seg ut av kirken

Nå kan man selv melde seg inn eller ut av Den norske kirke på Kirkens egne nettsider.

Vår Frue kirke i Trondheim.
  • NTB

Medlemmer i Den norske kirke vil nå selv kunne betjene sitt medlemskap elektronisk. Tidligere har man måttet ta kontakt med det lokale menighetskontoret for utmelding.

Les også

Blir ikke mer troende av å gå i kirken

– Med 3,8 millioner medlemmer trenger kirken enkle og gode ordninger for å holde medlemsregisteret à jour. Derfor har Kirkerådet nå lagt til rette for at den enkelte selv kan bruke bank-ID eller annen elektronisk identifikasjon og rette feil direkte i databasen til medlemsregisteret. Gjennom ID-porten er det åpnet for både innmelding og utmelding av kirken, sier Jens-Petter Johnsen, direktør i Kirkerådet.

Les også

Siste skanse har falt for homofile i Kirken | Frank Rossavik

Kirken har i en årrekke blitt kritisert for feil i medlemsregisteret. I oktober i fjor la Kirkerådet fram en rapport over tiltak som er gjennomført for å bedre medlemslistenes kvalitet. En av løsningene var å etablere en bedre løsning for inn- og utmelding på nett.

Les også

Konservative kristne forlater statskirken i protest mot homoekteskap

– Dette er en del av en større digital satsing i Den norske kirke. Det å kunne sjekke sin medlemsstatus på nett er en viktig del av det. Vi vet at det har vært feil i medlemsregisteret, og dette er en måte å få et så korrekt register som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig.