Norge

Her er ukens 15 beste låter

  • Malin Kulseth
    Malin Kulseth
Norske Astrid S med sin Lido Lido-produserte «Hyde» er ikke helt der oppe med henholdsvis Adele og Justin Bieber, men det er fortsatt en solid låt og den beste av hennes offisielle singler, mener vår musikkekspert Malin Kulseth.

1 Blood Orange: «Sandra’s Smile»

Det har vært tungt år for Blood Orange. Etter en opptreden på Lollapalooza i fjor, der han snakket ut om politiets overgrep og brutalitet mot svarte, ble han overfalt av sikkerhetsvaktene. For noen måneder siden la han ut den politisk ladede «Do you see my skin through the flames», og denne uken kom R&B-perlen «Sandra’s Smile», dedikert til Sandra Bland som døde i politiets varetekt etter å ha blitt brutalt arrestert etter å ha blitt stoppet i en trafikkontroll.

Resten av ukens spilleliste hører du HER

2 Justin Bieber: «Sorry»

VG kunne i september rapportere at Justin Bieber vippet Kygo av tronen på toppen av VG-lista. For hva er vel mer folkevennlig enn lettbeint dansemusikk med panfløyte? Lettbeint dansemusikk med panfløyte OG Justin Bieber. I sin siste singel «Sorry» trygler han om tilgivelse fra både fans og en ukjent kvinne.

Justin Bieber har ankommet Norge:

Les også

Alt du trenger å vite om Justin Biebers Oslo-besøk

Adeles comebacksingel «Sorry» er verdt ventetiden.

3 Adele: «Hello»

Tre år har gått, nesten uten et knyst fra Adele. Men nå er hun her igjen, med en singel som allerede er en av de mestselgene singlene i Storbritannia i 2015. Hvis en låt noensinne har vært gåsehudfremkallende, så er det «Hello»og det er lett å tilgi henne for hva enn hun har gjort.

Her er ukas TV-anmeldelse:

Les også

Blod, involler og væskende sår kan være overraskende bra underholdning

4 Astrid S: «Hyde»

Det har vært en inspirerende kommersiell popuke. Norske Astrid S med sin Lido Lido-produserte «Hyde» er ikke helt der oppe med henholdsvis Adele og Justin Bieber, men det er fortsatt en solid låt og den beste av hennes offisielle singler.

5 Seinabo Sey: Pretend

I Norge harSeinabo Seyhar fått litt drahjelp av den norske VG-listeprinsen Kygo, som remikset hennes «Younger» i 2014. Det er lite å utsette på den svenske superstjernens debutalbum Pretend , utenom at låtene kan føles litt formelbasert når du hører det i ett strekk. Høy hit-faktor og lite pusterom for lytteren.

6 Gabrielle: «De Beste»

Hvor lenge fikk Gabrielle bli i pop-edens hage før hun tok en bit av autotune-eplet og ble forvist ut i pop-limbo? La oss håpe at Gabrielle beveger seg fort videre fra «De Beste», til nye låter som er bedre.

Dette mente vår anmelder om Gabrielles forrige album:

Les også

«Gabrielle» er nattens dronning

7 Roman Flügel: Monday Brain

Roman Flügel har vært aktiv som DJ i Frankfurt siden nittitallet, og er en av grunnleggernde av blant annet Klang Elektronik. Flügel er fortsatt superaktuell, og hans siste EP Monday Brain , utgitt via britiske Hypercolour, består av seks spor med melodisk elektronika og techno.

8 Donkeyboy: «Lost»

Endelig har Donkeyboy også slengt seg på den tropiske pop-bølgen! De har «nothing to lose» synger de, og har helt rett. Selv deres beste låter vil for alltid stå igjen i kapittelet med de mest uorginale låtene i historiebøkene, og «Lost» er intet unntak.

9 Grimes: «Flesh Without Blood»

4AD-signerte Grimes kansellerte albumet som angivelig skulle utgis i 2014 fordi det var for «deprimerende», men annonserte nylig at hun kommer til å overraskelsesutgi sitt neste album i oktober 2015. Forrige uke kom «plutselig» singelen «Flesh Without Blood», og vi venter i oppriktig spenning på å bli overrasket med albumet.

Resten av ukens spilleliste hører du HER

Se Aftenposten Kultur baksnakke kulturlivet i nytt program:

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst:

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Adele
  2. Justin Bieber
  3. Gabrielle
  4. Spotify
  5. Musikkanmeldelse
  6. Musikk
  7. Strømming