Mann alvorlig skadet etter knivstikking på Grønland

En mann i 30-årene har alvorlige skader etter å ha blitt stukket med en gjenstand i Oslo, opplyser politiet. Én person er siktet for grov kroppsskade.

Politiet på åstedet etter hendelsen.

– Én person er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Utover det er det ingenting nytt, sier Janne Kroglund, vaktleder på Kriminalvakten i Oslo politidistrikt, til Aftenposten klokken 23.45 søndag kveld.

– Hva med status på den skadede?

– Der er det ingenting nytt, sier Kroglund.

Tidligere søndag kveld opplyste Kriminalvakten at mannen som ble stukket, hadde alvorlige skader.

Voldsavsnittet fortsetter etterforskningen taktisk og teknisk.

Mannen var bevisst da han ble kjørt til Ullevål sykehus, men tilstanden var da ukjent, opplyste operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Aftenposten ved 13.50-tiden.

Tre menn sett løpende fra stedet

Hendelsen skjedde i Urtegata på Grønland i Oslo rundt klokken 13 søndag. Tre unge menn ble sett løpende fra stedet.

De tre mennene som ble beskrevet som rundt 20 år gamle og lyse i huden. En av dem skal ha hatt på seg en beige jakke. Ifølge politiet løp de fra åstedet og er sist observert av et vitne i Friis' gate mot Botanisk hage.

– Det er fullt søk. Vi har fortsatt mange patruljer i området, også på stedet, og gjennomfører teknisk og taktisk etterforskning. Ting kan tyde på at det har vært en relasjon mellom mennene og den fornærmede, sa Engeseth.

Rett over halv tre melder politiet på twitter at de har avsluttet det aktive søket etter gjerningspersonene. Nå følges saken gjennom etterforskning.

Til Nettavisen opplyser politiet at ting tyder på at det skal ha vært en relasjon mellom fornærmede og gjerningspersoner.

Det har vært mange knivstikkinger i Oslo de siste månedene. Aftenposten fortalte i slutten av februar at det da hadde vært 44 knivepisoder på 55 dager.