Norge

Følg med på E39 - minutt for minutt

Aftenposten tar deg med på kjøretur langs E39.

 • Sveinung Berg Bentzrød
  Sveinung Berg Bentzrød
  Journalist

REISEN ER NÅ OVER.

 • Aftenposten kjørte denne uken E39 fra Stavanger til Klett utenfor Trondheim.
 • Torsdag kjørte Aftenpostens team siste etappe, fra Kyrksæterøra til Klett.
 • Onsdag kjørte Aftenposten fra Nordfjordeid mot Ålesund og videre mot Molde og Sør-Trøndelag. Mandag kjørte Aftenposten fra Stavanger til Bergen og tirsdag fra Bergen til Nordfjordeid.
 • Bakgrunnen er at et stort flertall på Stortinget går inn for å bygge ny fergefri E39 i løpet av 20 år. Prislappen er beregnet til å kunne bli 120 milliarder kroner.
 • Vi ønsker å belyse hvordan veistrekningen i dag fungerer — både på godt og vondt.
 • Samtidig som vi kjører, tvitrer med leserne og legger ut daglige reportasjer, viser vi hvor ny E39 skal gå. Vi møter mennesker som bor og ferdes her i dag, og forteller historier om den nye veiens potensial. Ifølge reklamen skal E39 bli en katalysator for en hel landsdel.

Dette er Aftenpostens E39-team

Fotograf Dag Grundseth (t.v.) og journalist Sveinung Berg Bentzrød loser deg oppover Vestkysten langs den gamle og omdiskuterte E39. Foto: Dag Grundseth

Dag Grundseth (61). Var sjåfør i militæret i 12 måneder. Har som fotograf i Aftenposten siden 1977 kjørt over alt i Norge. Må betraktes som lystsjåfør. Kjører på denne turen sin private bobil, bygget på en Fiat Ducato Maxi, innredet som helårs bobil og med gode arbeidsplasser.

Sveinung Berg Bentzrød (53) har jobbet for Aftenposten siden 1987. Har gjort det meste av journalistikk i avisen og har nå i mange år hatt ansvar for samferdselsstoff. Kjenner strekningen Oslo-Bergen godt, med barn som har studert på Vestlandet, ser spesielt frem til strekningen Bergen-Ålesund-Klett (ved Trondheim). Kommer til å stortrives i bilen til Dag.

Følg med i vårt livestudio:

Les mer om

 1. E39
 2. Samferdsel