Torsdag bør du ta med deg paraplyen, for da forsvinner det flotte vinterværet

Denne uken kan vinterjakken byttes ut med paraply og regnjakke. Lavtrykk fra vest vil gi store mengder nedbør: både regn og sludd.

 Bakerlærling Paul Johannessen har jobbet hele natten og bruker den fine novemberformiddagen ved Svartkulp i Oslo til å lage furute.

Lavtrykket fra vest vil gi store mengder nedbør i Sør-Norge og på Østlandet torsdag. Sludd, regn og kulde kan føre til vanskelige forhold torsdag morgen.

– Det kan fort bli kaos i trafikken. Selv om det kommer regn, kan det fortsatt fryse på, sier vakthavende meteorolog Lillian Bergheim i Storm Geo.

Etter en periode med fint og kaldt vintervær vil værsituasjonen snu.

– Det er litt vanskelig når det har vært kaldt så lenge, og det kommer nedbør. Nedbøren vil nok komme inn over Oslo-området natt til torsdag og torsdag morgen, sier Bergheim.

 Nydelig novembervær ved Sognsvann i Oslo mandag formiddag. Men midt i uken snur det.

– Langs kysten vil det nok starte som sludd og regn, men gradvis gå over til regn. For Oslos del vil det starte som sludd og snø og gå over til regn torsdag. Hva slags nedbør det blir fredag, er avhengig av vindretningen.

Storm melder på sine nettsider om unormalt mye nedbør på torsdagen.

I helgen var skisesongen i gang i Oppegård, 400 meter med skispor var nok.

I Oppegård åpnet skisesongen denne helgen.

Meteorolog: – 60 til 80 mm med nedbør

– I løpet av onsdagen vil høytrykket som har preget landet, trekke østover. Det gir plass til lavtrykksaktivitet, så utover onsdagen vil vinden øke i Nordsjøen og på kysten av Vest- og Sørlandet, sier vakthavende meteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt.

Illustrasjonsfoto: Denne uken kan det komme store mengder nedbør i Sør-Norge og på Østlandet.

Natt til torsdag vil nedbørfrontene trekke inn over Sør-Norge. Hva slags nedbør det blir, er vanskelig å si.

– Det kan hende det kommer snø lokalt i indre strøk på Vestlandet, men det vil nok gå over til regn. På Østlandet kan det komme som snø natt til torsdag og tidlig om morgenen, men også her vil det gå over til regn.

Livik sier det er Agder-fylkene og Telemark som vil få mest nedbør torsdag og fredag.

– Det er ganske mild luft som kommer, og temperaturene vil stige. Lokalt vil det kunne komme 60 til 88 mm nedbør i løpet av 36 timer, så det er snakk om ganske store mengder som vil treffe Sør-Norge og deler av Østlandet, sier han.