Norge

Norgesrekorden for tidlig tropenatt nesten slått

På målestasjonen i Sandnessjøen var den laveste temperaturen som ble målt i natt 19,7 grader. Det er nesten ny norgesrekord i tidlig tropenatt.

Det ble nesten satt ny norgesrekord i tidlig tropenatt, natt til 10. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • og NTB

En tropenatt regnes som en natt hvor temperaturen ikke faller under 20 grader. Den tidligste tropenatten som er målt i Norge var i Bergen den 12. mai 1981. Dermed var Sandnessjøen kun 0,3 grader unna å ta rekorden da minimumstemperaturen natt til Kristi himmelfartsdag ble målt 19,7 grader.

– Det var på håret at det ikke ble satt ny norgesrekord for tidlig tropenatt, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk institutt i Tromsø til NRK.

– Vi har ikke sjekket ordentlig, men føler oss likevel ganske sikre på at det uansett ikke har vært så varmt på natta så tidlig på året i Nord-Norge noen gang, sier Bøyum.

Det er ventet fint vær i Nord-Norge, i Trøndelag og på Østlandet Kristi himmelfartsdag, mens det på Vestlandet og Sørlandet er meldt regn. Fredag blir det motsatt når regn og skyer kommer inn over Nord-Norge, Trøndelag og Østlandet, mens det blir lettere vær i sør og vest.

  • Lurer du på hva du skal finne på i finværet? Her er ti tips for hva du kan gjøre i Oslo i helgen
  • Skal du nyte sola? Her finner du Oslos lekreste utserveringer
  • Hva med is? Vi har testet årets is-nyheter

Les mer om

  1. Vær
  2. Oslo