Smitterekorder i Norge, Oslo og Danmark

Det siste døgnet er det registrert 5259 koronasmittede i Norge. Det er ny rekord og 1479 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste syv dagene er det i snitt registrert 4055 koronasmittede pr. dag. Tilsvarende snitt for syv dager siden lå på 2889, så trenden er stigende. Tirsdag var 320 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 25 flere enn dagen før. 90 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 50 på respirator.

I Oslo er det registrert 1137 nye koronasmittede siste døgn. Det er 53 flere enn samme dag forrige uke og 20 flere enn tirsdag. De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 770 smittede pr. dag. Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Deretter følger Bjerke og Nordstrand bydel.

Også i Bergen er det ny smitterekord. Det siste døgnet er det registrert 471 nye tilfeller. Nå strammer kommunen inn med koronatiltak strengere enn de nasjonale. Blant annet utvider kommunen munnbindreglene og innfører bruk av munnbind på alle innendørs offentlige steder.

I Danmark er det registrert 6629 nye koronatilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste antallet siden starten av pandemien.