Norge

Kronprinsfamilien sang jula inn i Asker kirke

Hånd i hånd kom kronprinsparet til Asker kirke julaften for å delta i gudstjenesten sammen med barna Sverre Magnus og Ingrid Alexandra.

Kronprinsesse Mette-Marit arm i arm med sønnen Sverre Magnus på vei hjem fra julegudstjeneste i Asker kirke.
  • NTB
Kronprins Haakon sammen med svigermor Marit Tjessem og prinsesse Ingrid Alexandra i nydelig vintervær julaften, etter gudstjenesten i Asker kirke.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hånd i hånd, sammen med barna prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra, på vei inn til julegudstjeneste i Asker kirke julaften. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Prinsesse Ingrid Alexandra på vei inn i Asker kirke julaften.
Sogneprest Karoline Astrup tok imot de kongelige på kirketrappa. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kronprinsessens mor Marit Tjessem var også med familien på julegudstjenesten.

Kronprins Haakon kom ut av karantene for bare et par dager siden og så ut til å være i godt julehumør sammen med kronprinsesse Mette-Marit.

Sogneprest Karoline Astrup tok imot de kongelige på kirketrappa.

Julegudstjenesten ble innledet med Grundtvigs salme «Det kimer nå til julefest», og som i mange andre kirker var «Deilig er jorden» den naturlige avslutningen.

Men før juleevangeliet fra Lukas' evangelium ble lest, sang menigheten ifølge Kongehusets nettside Alf Prøysens «Julekveldsvise» – en kjær julesang som nå er tatt inn i salmeboken.

Utenfor kirken var skumringen falt på i løpet av gudstjenesten og en nydelig solnedgang ventet kirkegjengerne.

Hjemme på Skaugum ventet kong Harald og dronning Sonja, som ellers holder til på Bygdøy kongsgård i jula. Men julaften feirer de med familien på Skaugum.