Politiet ber om tips etter dødsbrannen i Moelv - to funnet døde

Politiet tror det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med brannen i et industribygg i Moelv. Torsdag kveld ble det funnet enda en død person i brannruinene.

To personer omkom i en brann i et næringsbygg i Moelv onsdag morgen.

– På nåværende tidspunkt så etterforsker vi dette bredt. Men at noe kriminelt har skjedd i forbindelse med den brannen, er vår hovedhypotese, sier politiadvokat Sten Floor Nelson i Innlandet politidistrikt til NTB.

Han understreker samtidig at politiet er i en tidlig etterforskningsfase, og at de derfor verken kan bekrefte eller avkrefte hypotesen.

Sendt til obduksjon

Den avdøde personen som ble funnet torsdag kveld, er sendt til obduksjon for å avklare dødsårsak og identitet, da dette på nåværende tidspunkt er ukjent.

Det var ved 7-tiden onsdag morgen at nødetatene fikk melding om brannen. Da brant omtrent 200 meter av takets lengde på næringsbygget.

Politiet har torsdag gjennomført ulike tekniske og taktiske etterforskningskritt. De skriver i en pressemelding at de fortsetter arbeidet på stedet i fredag, da det fortsatt gjenstår taktisk og teknisk etterforskning. Kripos bistår i arbeidet.

Ber om tips

Meldingen om funnet av den første døde personen kom i 13-tiden onsdag. Vedkommende er sendt til obduksjon, og foreløpig obduksjonsrapport foreligger tidligst fredag morgen.

Politiet har også gått ut og bedt om tips fra personer som kan ha gjort observasjoner i forbindelse med brannen.

– Bilder og video fra dashbordkamera i biler i området Storgata i Moelv og Mjøsbrua mellom klokken 5 og 8 onsdag 30. september er av særlig interesse, opplyser politiet.