Norge

Bil havnet i skiløypa rett ved Frognerseteren

En passasjerbil havnet i grøften i Holmenkollveien og Politiet melder om ingen alvorlige personskader. Meteorologisk institutt varslet om snø og vanskelige kjøreforhold på Østlandet.

Bilen ble trukket opp fra grøftet av brannbiler på stedet.
  • Emma Victoria Hegnar
    Journalist

I tretiden i ettermiddag havnet en bil ned i skiløypene på Frognerseteren. Det var to passasjerer i bilen da den kjørte utfor, men politiet melder på Twitter at det ikke var noen alvorlige personskader.

Det er heller ingen som kom til skade i skiløypa.

Bilen har trolig hatt en litt for høy hastighet og veien var dekket av snø. Ellers har det ikke vært meldt om glatte veier i Oslo. Det forteller Operasjonssentralen til Oslo Politi til Aftenposten.

Bilen havnet nesten helt nede i skiløypene.

Tidligere i dag meldte Meteorologisk institutt om snø og glatte kjøreforhold i høyereliggende områder vest for Oslofjorden på Twitter.

De advarer om glatte kjøreforhold.

– Vi venter ikke at Oslo kommer til å få noen vesentlige problemer, men Asker og Drammen er noe mer utsatt, sier meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til Aftenposten.

Det ventes at det kommer omkring 5–10 centimeter snø, og at temperaturen vil ligge rundt 0 grader. Foreløpig er det fortsatt varmegrader i Drammen.

– Siste prognose viser at snøen kommer til å legge seg litt høyere opp i terrenget på rundt 200 eller 300 meter og oppover, sier Granan.

Det ventes at temperaturen faller utover ettermiddagen, og at nedbøren vil legge seg som sludd. Men det er noe usikkert, forteller Granan.

Milde temperaturer uten sol

Denne uken vil været i Sør-Norge by på mye av det samme som i forrige uke, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Det kommer et lavtrykk i vest som sørger for sørlig vind og mild luft inn over hele landet. Så det er lite håp for å se solen både sør og nord i landet. Men man vil i det minste slippe regnvær i nord.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Vær
  3. Meteorologisk institutt
  4. Snø
  5. Drammen