Norge

Politiet beslagla russisk missil på Notodden

Politiet har beslaglagt militært utstyr på en privat adresse i Notodden, blant annet en helikoptermissil fra Russland. En mann i 60-årene skal avhøres torsdag.

 • NTB-Mathias Moene Rød

Mannen ble pågrepet onsdag etter et større funn av militært og sivil ammunisjon i hans garasjen.

Til NTB sier politiadvokat Julianne Angre at det var tips fra Øst politidistrikt om at mannen hadde handlet våpen som førte til at politiet aksjonerte mot hans bolig onsdag ettermiddag.

Russisk helikoptermissil

Ifølge NRK var mengdene med ammunisjon og sprengstoff så store at militære måtte bistå med å identifisere våpen og destruere ammunisjon.

– Hvis publikum hørte smell i går i Notodden-området, var det Forsvaret som sprengte ammunisjon der de var usikre på innholdet, sier Angre til rikskringkastingen.

Blant funnene som ble gjort, er et helikoptermissil med russisk opphav. Men det var ifølge politiadvokaten ikke eksplosjonsfare knyttet til funnene.

Avhøres torsdag

Politiadvokat Angre bekreftet til NTB at mannen sitter i arrest og vil bli avhørt torsdag. De har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil be om varetektsfengsling.

– Mannen er ikke en kjenning av politiet og er heller ikke tidligere straffedømt. Politiaksjonen var basert på tips om at mannen hadde kjøpt våpen, sier Angre.

Politiet vil ennå ikke gi detaljer om beslaget, men bekrefter at det er snakk om både militært og sivilt materiell og ammunisjon.

Mulig våpensamler

Ifølge lokalavisa Telen skal mannen i 60-årene som sitter i arresten, være en våpensamler.

– Han er eier av en av Norges flotteste og mest kostbare samlinger av ammunisjon, og han har i en årrekke hatt samlerlisens, sier en kilde til avisa.

Politiet opplyser om at det ikke er noe som tyder på at mannen skulle bruke utstyret til noe spesielt, men vil ikke gå ut med mer informasjon før han er avhørt.

Les mer om

 1. Notodden
 2. Våpen
 3. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  BT: Idar Vollvik løslates av politiet

 2. OSLO
  Publisert:

  Mann angrepet med kniv på Årvoll i Oslo – mistenkt mann pågrepet

 3. NORGE
  Publisert:

  Mann siktet etter at kvinne døde i Trondheim

 4. NORGE
  Publisert:

  Tre personer er pågrepet i Agder etter drapet på Sian-profil

 5. NORGE
  Publisert:

  Spesialenheten: Én tjenesteperson avfyrte skuddene som drepte 39-åringen på Bolkesjø

 6. NORGE
  Publisert:

  Begge de døde i Moelv-brannen er nå identifisert