- Kan ha vært tilfeldig offer

Politiet vet fortsatt ikke hva som er motivet for drapet på 15 år gamle Oda Moe i Skaun.

Det var her, ved den lokale travbanen at 15 år gamle Oda Moe ble funnet drept søndag kveld. FOTO: THOR NIELSEN

18-åringen som er siktet for drapet på Oda Moe (15) skal ha bedt minst en annen jente med på kino drapskvelden, skriver Adressa.no.

— Det kan virke som om avdøde er et tilfeldig offer. Men vi kan ikke dermed si at dette like gjerne kunne ha skjedd med noen andre. Vi vet for lite og må ta forbehold, sier konstituert lensmann Arve Nordtvedt i Skaun til VG.

- Ba flere jenter med på kino

Politiet etterforsker ifølge Nordtvedt opplysninger om at andre jenter enn den avdøde 15-åringen ble bedt med på kino før Moe takket ja. Disse forholdene er ikke helt avklart, ifølge Nordtvedt.

Ifølge andre kilder fikk den siktede 18-åringen avlyst minst én kinoavtale med en annen jente før han hentet Moe.

Har avhørt 14 vitner

15-åringen skal ha likt siktede godt og hverken vitner eller siktede har fortalt om noen form for uoverensstemmelser som kan forklare drapet.

— Konflikter mellom de to er helt ukjent for oss. Vi har avhørt siktede og 14 vitner. Motivet er fortsatt så uklart at det blir spekulasjoner, sier Nordtvedt.

Opptatt av spørsmål rundt døden

Ifølge poliitadvokat Helene Harsvik foreligger det ikke noe «klassisk drapsmotiv», men det er kjent at siktede i perioder har slitt psykisk og var opptatt av spørsmål rundt døden.

Som en del av etterforskningen har politiet gjennomgått siktedes datamaskin og tekstmeldinger fra og til 18-åringens mobiltelefon.

Siktede har tilstått drapet på 15 år gamle Oda Moe som ble funnet kvalt bak et hus ved travbanen i Skaun søndag kveld.

Tirsdag var det minnestund for den drepte ungdomsskoleeleven i Børsa kirke. FOTO: THOR NIELSEN