Norge

Væpnet ran i Oslo - mann knivstukket i ansiktet

En person er knivstukket i ansiktet under et væpnet ran i Oslo.

  • June Westerveld
    June Westerveld

En person er ranet, truet med skytevåpen og har skader i ansiktet etter bruk av kniv i Konows gate i Oslo, melder politiet. De har satt inn store ressurser i området.

Den fornærmede ble forsøkt ranet utenfor Kiwi-butikken i Konows gate i Oslo fredag ettermiddag. Han skal ha blitt truet med pistol og stukket med kniv i ansiktet, forteller operasjonsleder i Oslopolitet, Finn Belle.

Belle forteller at fornærmede ikke er alvorlig skadd, og at han nå blir ivaretatt av helsepersonell på stedet før han skal inn til avhør hos politiet.

Leter etter fire personer

Politiet satt inn store ressurser i området for å finne gjerningsmennene.

– Fire personer skal ha løpt fra stedet. Disse leter vi nå etter, og siden dette er et spesielt område som blant annet er avgrenset av en fjellskrent, togskinner og en gravlund, har vi håp om at vi skal klare å finne dem i nærområdet, sa operasjonsleder Belle kort tid etter hendelsen.

Litt før kl 19 fredag melder imidlertid Oslopolitiet på Twitter at søket etter gjerningsmennene er avsluttet.

– Det betyr ikke at vi har avsluttet saken. Men vi har avsluttet letingen i nærområdet, forklarer operasjonsleder Vidar Pedersen.

Han forteller at de ikke lenger har tro på å finne gjerningsmennene i området i Gamlebyen i Oslo der ransforsøket skjedde, men at de fortsetter å etterforske saken.

– Vi har et håp om å identifisere gjerningsmennene gjennom spor på stedet og tydeligere signalement fra vitneavhør, sier Pedersen.

Politiet har grunn til å tro at de fire besitter kniv og skytevåpen.

– Patruljene som er ute i kveld er alle klar over dette og har øynene åpne. Får vi nye opplysninger, så agerer vi på det, sier Pedersen.