Politiet har kniven som ble brukt til drap på Romerike

Politiet har sikret kniven som en 38 år gammel mann trolig brukte til å drepe kjæresten sin ved Feiring i Eidsvoll. Han blir fremstilt for fengsling onsdag.

En person er funnet død litt nord for Feiring på Romerike tirsdag morgen.

– Vi har tatt beslag i en kniv, som vi antar vi er drapsvåpenet. Jeg kan samtidig avkrefte at det er snakk om bruk av skytevåpen, som det har vært spekulasjoner om, sier politiadvokat Andreas Christiansen i Øst politidistrikt.

Selv om etterforskningen fortsatt pågår, begynner det å avtegne seg et hendelsesforløp for etterforskerne. Drapet skjedde trolig i bilen til 38-åringen natt til tirsdag, det skjedde med kniv og politiet mener det ble utført med forsett – altså at siktede hadde til hensikt å drepe kvinnen da han stakk henne med kniv.

Siktede samtykket i politiets begjæring om varetektsfengsling, og spørsmålet blir dermed behandlet uten rettsmøte. Onsdag ga Nedre Romerike tingrett politiet medhold i at den siktede 38-åringen blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i isolasjon.

– Politiet konstaterer at retten er enige med oss i at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede har begått den straffbare handlingen han er siktet for, nemlig forsettlig drap. Retten er også enige med oss i at det ut fra sakens alvor og karakter er nødvendig med restriksjoner som brev- og besøksforbud, samt isolasjon, opplyser politiadvokaten i en pressemelding.

Nekter straffskyld

Mannen erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Han hevder knivstikkingen skjedde ved et uhell under en opphetet krangel. Ifølge forsvareren, advokat pr. Ove Marthinsen, kranglet de om «kjæresteting» da det angivelige uhellet skjedde.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber med at det en relasjon mellom avdøde og siktede, hvor de har kjent hverandre over noe tid, sier politiadvokat Christiansen.

Forsvareren oppgir at hans klient og den drepte kvinnen var kjærester og sier til VG at dødsfallet til kvinnen skyldtes «et uhell som startet med en krangel inne i bilen og som utviklet seg til å bli et basketak med kniv».

– Hendelsen skjedde i bilen, slik jeg oppfatter det, sier Marthinsen.

Kranglet om kjæresteting

Tidlig tirsdag morgen rykket politiet på Romerike ut etter meldinger om en utforkjøring på fylkesvei 33 ved Feiring i Eidsvoll kommune. I bilen fant de kvinnen stygt skadd, sammen med den nå drapssiktede mannen.

Kvinnen er asylsøker fra Iran og bodde på Toten, ifølge NRK. Avdøde vil bli obdusert onsdag. Politiet har en klar formening om hvem hun er, men venter på identifisering.

Mannen er norsk statsborger bosatt i Oslo, men opprinnelig fra Iran. Han er ikke tidligere straffedømt.

– De kranglet om kjæresteting. Min klient er dypt fortvilet og preget av saken. Han forstår at han har forårsaket at kjæresten er borte. Det er en jente han har vært glad i og som han hadde følelser for, sier Marthinsen til VG.