Mor til tre år gammel jente i Namdalen varetektsfengslet i to uker

Moren til den tre år gamle jenta som døde av hodeskader i Namdalen onsdag, er varetektsfengslet i to uker siktet for vold med døden til følge.

Mor og stefar til den tre år gamle jenta som døde av hodeskader onsdag er varetektsfengslet for vold mot treåringen. Her holder lensmann Svenn Ingar Viken (t.v.) og politiadvokat Amund Sand pressekonferanse om saken tirsdag. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa / NTB scanpix
  • NTB

Barnets mor ble framstilt for varetektsfengsling i Sør Trøndelag tingrett torsdag morgen.

Politiet ba ønske om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud hvorav de to første ukene i isolasjon, men domstolen besluttet å fengsle kvinnen i to uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud, melder NRK.

Den tre år gamle jenta døde onsdag formiddag på St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha fått behandling for alvorlige hodeskader. Politiet ble varslet da jenta ble brakt til legevakten natt til mandag. Jentas mor og stefar ble kort tid etter pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

– De var fra før siktet for grov kroppsskade, og denne paragrafen inkluderer også dødsfall, så selve siktelsen er opprettholdt som den er, men det er lagt inn at barnet døde av skadene, opplyser politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt.

Les også

– Barnet har hodeskader, er kritisk livstruende skadet og ligger i koma

Nekter straffskyld

Onsdag ble stefaren i 30-årene framstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett. Han ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav de to første ukene i isolasjon.

De to har nektet straffskyld hele tiden, og har ifølge politiet opprettholdt sine forklaringer også etter at det ble kjent at barnet døde av skadene. Paret er foreløpig bare avhørt én gang.

Ifølge politiadvokat Sand er det et «vesentlig misforhold» mellom det de to siktede har forklart og skadene på den tre år gamle jenta. Moren og stefaren har tidligere forklart at barnet falt ut av sengen, noe politiet ikke tror på.

Barnevernet koblet inn

Familien bor i Overhalla. Tre av barna i familien er ivaretatt av barnevernet, som har overtatt omsorgsretten for dem.

– De tre er sammen, sier Sand, som også kan opplyse at det foreløpig er foretatt tilrettelagte avhør av to av barna. Så vidt politiet vet, har ikke familien vært i kontakt med barnevernet tidligere.

Politiet har prøvd å komme i kontakt med den lille jentas biologiske far, uten å lykkes. Han skal befinne seg i Øst-Afrika.