Toskas siste hilsen

Her tar David Toska farvel med de tolv medtiltalte før han blir fraktet vekk fra retten.

— Vi er fornøyd med at Toska slapp forvaring, men 19 år i fengsel er mye for en 30-åring, sa Toskas forsvarsadvokat Øystein Storrvik etter at dommen var avsagt.

Han la til at Toska var svært opptatt av dommene mot de andre tiltalte, og at han var overrasket over enkelte av dommene.

Vinket farvel

Toska ble fraktet direkte fra rettsbygningen på Forus til Stavanger lufthavn Sola. Da retten ble hevet, vinket Toska farvel til sine medtiltalte.Kjell Alrich Schumann, Lars-Erik Andersen, Alf Henrik Christensen, Dan Pettersen og Ridvan Halimi var blant dem som tydeligst var misfornøyd med dommen, selv om de fleste anket.

Dan Pettersen spurte irritert dommeren hva som var hans rolle i saken og Halimi utbrøt at han ikke var skyldig da dommeren spurte om han anket.

— Halimi er hoderystende til det vi har fått høre. Dommen bærer preg av at retten har engasjert seg følelsesmessig, sier Halimis forsvarer, advokat Trygve Staff til NTB.

Kjell Alrich Schumann og flere av de øvrige tiltalte nektet å snakke med pressen, og framsto ellers som svært skuffet over dommen. Schumann trykket advokater og medtiltalte i hånden før han med bestemte skritt forlot rettssalen. tilbake.

Trakk på smilebåndet

Bjørnestad understreket at det i rettssalen skulle herske ro og verdighet, før han startet opplesningen av domsslutningen. Stemningen var da også preget av stundens alvor, men noen av de tiltalte trakk på smilebåndet da erstatningssummene ble lest opp. Godt over 50 millioner kroner må de tiltalte betale til sammen, og summene forfaller om 14 dager.

En fornøyd David Toska slapp forvaring i NOKAS-saken.