Norge

Filming av «Mission Impossible» på Preikestolen fremskyndes

Om drøyt to uker stenger Preikestolen for turister i tre dager. I stedet inntar Tom Cruise og filmteamet bak den neste Mission Impossible-filmen platået.

Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Foto: Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

 • NTB

Innspillingen på Preikestolen i Forsand kommune i Rogaland er fremskyndet med én dag. Det populære turistmålet blir dermed helt stengt fra 7. til 9. november, skriver Stavanger Aftenblad.

Forberedelsene til innspillingen på Preikestolen skal etter planen starte allerede i neste uke, torsdag 2. november.

Scenene på Preikestolen skulle egentlig spilles inn i september, men da Tom Cruise skadde foten i London, ble opptaket utsatt.

Audun Rake, daglig leder i Lysefjorden Utvikling AS og Stiftelsen Preikestolen, sier at brikkene nå begynner å falle på plass før innspillingen. Selv om innspillingen nå skal foregå seint på høsten, frykter han ikke at dårlig vær vil ødelegge.

Skuespilleren Tom Cruise, her i filmen «American Made». Snart kommer han til Norge for å spille inn scener til «Mission Impossible» på Preikestolen. Foto: David James / Universal Pictures via AP / NTB scanpix

– Det er ofte dårlig vær så seint på høsten, og det kan også være snø. De klarer fint å gjennomføre, men det kan ta litt lengre tid. Å utsette til våren har aldri vært aktuelt. Da vil de ikke få løyve til å fly helikopter på grunn av hekkende fugler, så dermed må filmingen skje før vinteren, sier han til Stavanger Aftenblad.

Skuespiller Kristoffer Joner har bekreftet at han med i den nye filmen. Han spilte inn scener med Tom Cruise i London i fire dager i juli.

I forrige uke ble det kjent at den sjette Mission Impossible-filmen får drøyt 6,3 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt.

Les mer om

 1. Preikestolen
 2. Kristoffer Joner
 3. Tom Cruise
 4. Lysefjorden

Relevante artikler

 1. NORGE

  Rigging i gang til «Mission Impossible» på Preikestolen

 2. KULTUR

  Preikestolen er med i Mission Impossible 6-traileren

 3. KULTUR

  Samtidig som Tom Cruise hang utenfor Preikestolen, ble turgåere irritert

 4. KULTUR

  Preikestolen lagt til India i ny «Mission: Impossible»-film

 5. KULTUR

  Rigger opp fem hus og to toaletter på Preikestolen. Nå kommer Tom Cruise og Hollywood til Lysefjorden.

 6. KULTUR

  Tom Cruise i Raja-video: – Elsker Norge