Norge

Fjordman avhørt av Oslo-politiet

Mannen bak aliaset Fjordman har i dag blitt avhørt av politiet.

Den islamkritiske bloggeren Fjordman, som mange ganger blir nevnt i Anders Behring Breiviks såkalte manifest, er avhørt av politiet.

  • Lars Martin Gimse

Bloggeren som går under kallenavnet Fjordman er nevnt flerfoldige ganger i Anders Behring Breiviks såkalte manifest. Fjordmans tekster er også sitert mange ganger i teksten.

Politiet har tidligere uttalt at de vil ha kontakt med alle som har forbindelser med Breivik, og i dag har Fjordman blitt avhørt av politiet.

Fjordman ga greie forklaringer

– Han har vært i avhør i dag på politihuset i Oslo etter at vi forsikret oss om at vi hadde mannen med rett identitet, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Politiet ønsker ikke å gå i detalj på hva han sa, men bloggeren skal ha gitt en grei forklaring på politiets spørsmål.

Politiet ønsker ikke å si noe om Fjordmans identitet. Bakgrunnen for at politiet ønsket å snakke med ham er at han blir nevnt så mange ganger i Behring Breiviks såkalte manifest.

Har status som vitne

— Han blir særlig sentral når han tillegges den vekten han blir av siktede, og vi vil undersøke hvilken påvirkning personen kan ha hatt på siktede, sier Kraby.

Han understreker at Fjordman kun har status som vitne.

Søndagen etter terrorangrepet publiserte Fjordman et inlegg på Gates of Vienna. Det første han gjorde var å gå ut mot ryktene om at han er Behring Breivik.

— Det er jeg ikke. Jeg har heller aldri møtt ham. Jeg har foreløpig ikke hatt tid eller energi til å lese hans påståtte manifest, men jeg hører rykter om at han har sitert meg. Det misliker jeg ekstremt, men det er ikke så mye jeg kan få gjort med det. Alt jeg skriver blir gjort tilgjengelig på internett, skrev Fjordman.

Les også

  1. Inspirert av anonym blogger

  2. - Fjordman tror på borgerkrig i Europa

  3. – Politiet kjenner identiteten til Fjordman