Norge

Tesla målt til 221 km/t i fartskontroll – to ganger

Ifølge politiet kjørte bilen tre ganger gjennom radarkontroll lørdag kveld. To ganger ble den målt til 221 km/t.

Her ved avkjøringen til Tertnes skal en hvit Tesla ha blitt målt til 221 km/t.
  • Per Lindberg

(Bergens Tidende): Merethe Toppe er stasjonssjef ved Bergen nord politistasjon. Hun forteller om en spesiell radarkontroll lørdag kveld. Fra klokken 21.00 til 23.00 sto politiet oppstilt på E39 ved avkjøringen til Tertnes, skriver BT.

– Klokken 22.24 kom en hvit Tesla mot sentrum. Den ble målt til 96 km/t i 80-sonen. Bilen stanset ikke, og en MC-patrulje fulgte etter, sier Toppe.

– En voldsom fart

Det var Atle Heradstveits folk fra trafikkseksjonen i Vest politidistrikt som fulgte etter Teslaen. Bilen skulle tas inn til høyre ved Rema 1000 i Eidsvåg, men svingte under motorveien og kjørte nordover igjen, ifølge Heradstveit.

Klokken 22.27, tre minutter etter at den først var målt i 96 km/t, ble den målt til 221 km/t i samme kontroll.

Bilen fortsatte videre nordover og snudde igjen, denne gang lenger ute i Åsane. Bilen kjørte igjen tilbake mot sentrum forbi de samme politifolkene.

– 221 km/t for andre gang

For tredje gang kom altså den hvite Teslaen gjennom kontrollen.

– Også da ble den målt til 221 km/t. Den ble altså målt til denne farten to ganger, sier Toppe.

Bilen forsvant inn Eidsvågstunnelen i en voldsom fart. Det var det siste politiet så til bilen. Atle Heradstveit er sjokkert over farten.

– Hva skal jeg si til sånt? Det som er helt sikkert, er at føreren utsetter seg selv og andre for livsfare ved å holde en slik fart.

– Har du hatt saker med tilsvarende fart tidligere?

– Nei, det mener jeg at jeg ikke har vært med på.

17 fikk bot, og tre mistet lappen

Politiet har registreringsnummer på den hvite Teslaen og arbeider med å finne frem til føreren. Det er ikke gitt at det er eieren som kjørte.

I kontrollen ble også tre førerkort beslaglagt. Førerne ble målt til henholdsvis 129, 118 og 116 km/t. Totalt 17 forelegg ble gitt ut.

Les mer om

  1. Bergens Tidende
  2. Åsane
  3. Politiet