Flere hardt skadet i trafikkulykke i Nannestad

En person er fløyet til Ullevål sykehus med livstruende skader etter en trafikkulykke i Nannestad. Fire andre er også fraktet til sykehus etter ulykken.

Denne elgen var involvert i ulykken i Nannestad torsdag kveld.

– To personer ble fløyet til Ullevål sykehus etter ulykken. Vi har fått opplyst fra sykehuset at en av dem er livstruende skadet. Den andre er alvorlig skadet, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt fredag morgen.

De to som er fløyet til Ullevål sykehus, er en mann og en kvinne i 20-årene.

I tillegg er tre personer sendt til Ahus (Akershus universitetssykehus) etter at to personbiler frontkolliderte på E16 i Nannestad i Akershus torsdag kveld.

Det var tre personer i hver av bilene. Den siste personen slapp unna med lettere skader.

Ulykken ble varslet til politiet klokken 21.04 torsdag kveld.

Alle nødetatene rykket ut til stedet, inkludert to ambulansehelikoptre. Brannvesenet jobbet med å frigjøre en person som satt fastklemt.

Lorentzen opplyser fredag morgen at politiet foreløpig ikke vet hva som forårsaket ulykken, men at det ligger en død elg på stedet.

– Vi tror foreløpig at den ene bilen har truffet elgen og en bil i motgående kjøreretning. Vi vet foreløpig ikke i hvilken rekkefølge det skjedde, sier Lorentzen.

Politiet vil etterforske ulykken videre for å finne ut hva som har skjedd. Operasjonslederen vil samtidig berømme bilister som kom til ulykkesstedet rett etter ulykken.

– Sjåfører som kom til stedet, hadde startet med førstehjelp og ivaretatt ulykkesstedet på en god måte, sier Lorentzen.