Norge

Styrtregn ga vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Biler fikk motorstopp, veier ble oversvømmet og en tunnel stengte etter styrtregn.

  • Kjersti Nipen
    Kjersti Nipen
    Journalist
Fuktige kjøreforhold i Øyenkilen, Fredrikstad.

Veitrafikksentralen meldte om kraftige regnbyger som skaper vanskelige kjøreforhold og mye vann i veibanen i deler av Østfold, Oslo og Akershus tidlig søndag morgen. Bilister ble bedt om å senke farten.

– Det har regnet. Mye. Bilistene må bare kjøre etter forholdene, konstaterer Ole Fredrik Haugen ved Veitrafikksentralen søndag ved 0730-tiden.

På riksvei 109 mellom Fredrikstad og E6 ved Råde var det flere steder oversvømt søndag morgen. Bjølstadtunnelen i Fredrikstad stengte på grunn av oversvømmelse etter styrtregnet natt til søndag, og politiet meldte på Twitter at flere biler hadde fått motorstopp. Klokken 09 var flere veier i området stengt.

– Østfold-området og Fredrikstad har vært verst rammet. Men tidlig søndag morgen var det lite trafikk, sier Haugen.

Tusenvis av lynnedslag, store nedbørsmengder

Meteorologisk institutts oversikt over lynnedslag viser at det var tusenvis av lynnedslag i området rundt Østfold, Oslofjorden og svenskekysten i natt.

Ved Strømtangen fyr i Fredrikstad ble det målt hele 58,2 millimeter nedbyr på tre timer søndag, melder Meteorologisk institutt.

Lynnedslag siste seks timer, målt søndag kl. 08.30

Farevarsel

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel om kraftige regnbyger i Østfold, Akershus og Oslo, med fare for lokale oversvømmelser og jordskred.

Redningssentralen Øst 110 opplyser at alt tilgjengelig mannskap var ute i morgentimene for å begrense skadene.

– Vi har fryktelig mye å gjøre, 140 oppdrag venter. Det er mye vann i kjellere, og noen veier som begynner å bli ufremkommelige. Fredrikstad har fått det meste. Det er også noe i Sarpsborg, og noen lynnedslag i Follo, opplyser vaktleder Leif Høyland.

Les mer om

  1. Trafikk
  2. Vær
  3. Meteorologisk institutt