Kontroll på storbrann og røykutvikling i Tromsø

Brannvesenet har oppnådd kontroll over brannen i et bilverksted som røykla store områder i Tromsø fredag ettermiddag. Røyken anses ikke lenger som skadelig.

Brannvesenet opplyser ved 18.30-tiden fredag kveld at de har kontroll over brannen i bilverkstedet i Tromsø. Foto: Rune Brustad Hansen / NTB scanpix

Brannsjef i kommunen, Øystein Solstad, sier til NTB ved 18.30-tiden at de har kontroll på brannen som oppsto i et bilverksted på Skattøra på Tromsøya fredag ettermiddag.

– Men det er ganske mye røyk på stedet fordi det har tatt fyr i gummidekk og andre bildeler. Det er full overtenning inne, og vi vil derfor ikke gå inn i brannen, sier brannsjefen.

Politiet ba folk i området om å stenge vinduer og holde seg innendørs på grunn av den kraftige og giftige røykutviklingen. Først ved 20-tiden fikk beboere i området beskjed om at det var trygt å oppholde seg utendørs, skriver VG. Da hadde røyken avtatt såpass at den ikke lenger ble ansett som skadelig.

– Det har vært giftig røyk over halve Tromsø på grunn av nordavinden. Så det er nok flere tusen som har blitt plaget av røyken i kveld, sier operatør Tore Hagerup ved 110-sentralen til NTB.

I en oppdatering på Twitter klokken 19.10 skriver Troms politidistrikt at det er mindre røyk på stedet. Videre at en eksplosjon i en dieseldrevet høytrykksspyler kan ha vært årsaken til brannen i bilverkstedet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 17.25 fredag ettermiddag. Nødetatene rykket ut til store, åpne flammer.

Til VG opplyser operasjonsleder Morten Augensen at én person har fått brannskader på en fot og en hånd, men at vedkommende skal være oppegående.