Kvinne funnet død på 13 meters dyp i Seljordsvatnet

Politiet bekrefter at det er den 53 år gamle læreren, Gunhild Egenæs, som ble funnet på 13 meters dyp i Seljordsvatnet søndag.

Siden ulykken skjedde torsdag har det blitt lett etter den savnede læreren i Seljordsvatnet.
Siden ulykken skjedde torsdag har det blitt lett etter den savnede læreren i Seljordsvatnet.

– Ja, det er Egenæs. Hun er identifisert av en bekjent, sier operasjonsleder Tor Ragnar Steffensen i Telemark-politiet til NTB søndag kveld.

Den 53 år gamle læreren, Gunhild Egenæs har vært savnet i Seljordsvatnet etter at båten hun satt i kantret og sank torsdag. Hun var sammen med fem andre i båten da ulykken inntraff. Hennes pårørende er varslet. Mellom Vesleøy og Storøy i Seljordsvatnet ble en død kvinne funnet søndag ettermiddag.

– Vedkommende fraktes nå til Oslo universitetssykehus for videre undersøkelser, opplyser lensmann Sigrid Dahl i Bø og Sauherad i Telemark i en pressemelding.

To unge menn, Aslan Mohamed Omer (19) og Mohamed Mahamud Abdi (20), døde i ulykken.

Småbåt kantret

Den 14 fots fritidsbåten de satt i, kantret da høye bølger slo over ripa, slik at den tok inn vann. Følget på seks var på vei til kvinnens hytte ved Seljordsvatnet. Båten kantret rundt 15 meter fra land.

Egenæs reddet seg først i land, før hun gikk ut i vannet igjen for å komme de to som nå er døde til unnsetning. Siden har ingen sett henne, opplyste lensmann Sigrid Dahl i Bø og Sauherad lørdag.

– Fire av personene i båten klarte å komme seg i land, deriblant den savnede læreren, mens to ble liggende i vannet. Savnede søkte da tilbake til de to i vannet og ble sist sett på vei mot disse, opplyser Dahl.

Det har pågått en omfattende leteaksjon med omfattende ressurser, blant annet fra Røde Kors, Sivilforsvaret og andre frivillige etter at den lille fritidsbåten kantret. Politiet opplyser at det har vært vanskelige søkeforhold med dårlig sikt i Seljordsvannet.
Søndag ble det satt inn sonar i søket. Sonaren gjorde funn et på cirka 13 meter dyp, opplyser politiet.

– Dypt tragisk hendelse

– Dette er en tragisk hendelse som berører mange i flere små lokalsamfunn, og politiet ønsker å uttrykke vår medfølelse. Vi samarbeider nå videre med kommunenes kriseteam for å ivareta de pårørende og andre involverte, uttaler Dahl.

Alle de seks i båten var tilknyttet Nome og Bø voksenopplæring, men de hadde høstferie og dro på tur i privat regi da ulykken skjedde. Skolen har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger.

Den ene av de to omkomne kom til Norge som enslig mindreårig flyktning. Den andre var i familie med flere av de andre som også var i båten. Begge var bosatt i Bø i Telemark. Det var også læreren deres, Egenæs.