Norge

Terrorforsker: Etterretning viktigere enn pistolen

Bevæpningen av politiet er forlenget, i tillegg ønsker justisministeren å utrede bruk av elektrosjokkvåpen i politiet. Terrorforsker Thomas Hegghammer er ikke begeistret.

 • Ntb

— Vår beste beskyttelse mot terror er ikke pistolen, men god etterretning. Modige infiltratører og skarpe analytikere har avverget langt flere terrorangrep i Europa de siste åra enn bevæpnede politipatruljer, sier Hegghammer til Dagsavisen.

Les også

Politidirektøren skyter budbringeren

Onsdag forlenget justisminister Anders Anundsen (Frp) bevæpningen av politiet enda en gang, først og fremst grunnet den skjerpede trusselvurderingen der politi og militært personell blir trukket fram som spesielt utsatte terrormål.

At elektrosjokkpistol skulle hindre et terrorangrep, tror Hegghammer ikke noe på.

Blindspor

— Meg bekjent har ingen terrorangrep blitt avverget eller begrenset av elektrosjokkpistol. Jeg mener at jakten på et beskyttelsesvåpen på hofta er et blindspor, sier Hegghammer. Han er riktignok for punktbevæpning - bevæpnede vakter på utsatte steder, som for eksempel Stortinget og regjeringslokalene.

Hegghammer får støtte av terrorforsker Cato Hemmingby ved Politihøgskolen.

— Intet i forhold til terrorisme tilsier generell bevæpning av politi i hele Norge. Det bør begrenses til særlig utsatte objekter og folketette nøkkelpunkter, og det burde vært justert lokalt og geografisk fra starten av, sier han. (©NTB)

 1. Les også

  Vådeskudd på Gjøvik

 2. Les også

  Politiet trener ikke mer skarpt

 3. Les også

  Politibevæpning må få varig avklaring

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Advarer mot å spise blåskjell en rekke steder

 2. NORGE

  Ikke lenger fylleslag i bystyret

 3. NORGE

  Barna våre dør! Hører du!

 4. NORGE

  Velkommen til Norges mest isolerte asylmottak

 5. NORGE

  Leier kontorer for 17 mill. statlige kroner årlig i Oslo sentrum – 300 meter unna står deres egne lokaler tomme og forfaller

 6. NORGE

  Ingen nye avhør i Tina-saken