Ekskjæreste (28) siktet for å ha drept Lisa Christine Fauchald (29)

For to måneder siden gjorde hun det slutt. Nå er ekskjæresten siktet for å ha drept henne.

Lisa Christine Fauchald (29) ble funnet drept i dette huset.
  • Lars Akerhaug
  • Alf Endre Magnussen
  • Fred C. Fred C. Gjestad

Les også:

Det var Lisa Christine Fauchald (29) som fredag ble drept i sin leilighet på Skedsmokorset i Akershus. Hennes 28 år gamle ekskjæreste er siktet for drapet.

Ifølge VG Nett ble drapet utført med kniv. Det skal ha vært tydelige spor i kjellerleilgheten offeret leide.

Forsvarer Gunhild Lærum forklarer at den siktede ekskjæresten fortsatt ikke husker noe av hva som skal ha skjedd. Han ble siktet etter at han møtte opp på lensmannskontoret på Lørenskog med blod på klærne.

— Det var slutt for et par måneder siden, men hadde rettet seg litt igjen, sier advokat Lærum.

- Var det en turbulent slutt på forholdet?

— Det var ikke noe ønske fra min klient at det skulle ta slutt, sier Lærum.

Sjalusi

Fredag ble han siktet for forsettlig drap.

En av politiets teorier er at hun kan ha blitt offer for sjalusi, opplyste politiadvokat Kåre Kalvå lørdag formiddag til Romerikes Blad

— Vanligvis vil det være et motiv bak en slik handling. Her vil vitneavhør kunne bidra, særlig siden han sier at han ikke husker hva som har skjedd,

Forstår

Forsvarer Gunhild Lærum har nå bedt om en psykiatrisk vurdering av ekskjærestens tilstand. Han har ikke kunnet forklare noe om hva som har skjedd.

- Hvordan reagerer du på at politiet undersøker om motivet var sjalusi?

— Jeg kan ikke si noe annet om det enn at jeg forstår at politiet sjekker denne typen motiv i og med at de har vært kjærester.

Hadde barn

Den drepte kvinnen hadde et sønn i barneskolealder. Sønnens far er varslet om drapet, det er også kvinnens pårørende, opplyser politiet.

— Offentlige myndigheter er varslet og barnet blir nå tatt vare på, opplyser politiadvokat Kalvå, som mener politiet har siktet rett person.

— Det er ingen annen aktuell gjerningsmann enn ham. Han vil bli fremstilt for en prejudisiell observasjon mandag, sier Kalvå til NTB.

- I ubalanse

Forsvarer Gunhild Lærum mener det er rimelig at den siktede 28-åringen må gjennomgå full psykiatrisk vurdering.

— Han har det vanskelig og er i ubalanse. Om han blir avhørt i dag eller i morgen kommer an på om han ønsker å uttale seg. Hvis han begynner å huske, vil han gå i avhør. Da ringer han meg med en gang, sier Lærum til NTB lørdag ettermiddag.