Norge

Politiet har åpnet drapsetterforskning i Hov

Den alvorlige voldsepisoden på en institusjon i Hov i Søndre Land fredag kveld, hvor en 34 år gammel mann døde, etterforskes nå som drap, opplyser politiet

– Vi er i gang med drapsetterforskningen, og store mannskaper har jobbet både gjennom natten og i hele dag, sa etterforskningsleder John Eivind Melbye i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Fire personer er pågrepet og siktet i saken. Det var Roar Engelund (34) som døde i hendelsen, opplyser politiet i samråd med avdødes pårørende.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.24 fredag. Hendelsen skjedde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov. Avdøde var bosatt på institusjonen.

Etterforskningsleder John Eivind Melbye ved Innlandet politidistrikt. Foto: Tore Meek

Uklart hendelsesforløp

Lørdag ettermiddag satt alle de fire mennene i avhør. Politiet jobber ut ifra flere hypoteser om hva som kan ha skjedd.

– Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det er det vi forsøker å skaffe oss oversikt over nå, samt rollen til alle de siktede, sa Melbye.

De siktede er voksne menn, som ikke er ansatt ved institusjonen, men de har en tilknytning til den, opplyser Melbye til NTB. Han ønsker ikke å kommentere hva de fire mennene er siktet for.

Omfattende etterforskning

Området ved institusjonen er sperret av og vil bli undersøkt videre av politiet gjennom helgen. Ingen ansatte i den døgnbemannede boligen kom til skade i hendelsen, har politiet opplyst til Oppland Arbeiderblad.

Den avdøde er sendt til obduksjon, som vil skje i løpet av de nærmeste dagene. Kommunen har etablert kriseteam, og de pårørende er ivaretatt.

– Vi har også avhørt aktuelle vitner, og det er planlagt ytterligere vitneavhør framover, sier etterforskningslederen til NTB.

Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad

Les også

  1. Person død etter vold i Hov i Søndre Land

  2. Mann døde etter vold på institusjon - fire personer siktet

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning
  3. Søndre Land
  4. Oppland Arbeiderblad