Norge

Nå er skattemeldingen klar

Stor pågang hos skatteetaten gjør at flere ikke får logget inn for å sjekke skattemeldingen. Over 800.000 ligger an til å få restskatt.

Kort tid etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig, var det så stor pågang på skatteetaten sin nettside at man ikke fikk logget seg inn.
  • NTB

«ID-porten er for øyeblikket ustabil på grunn av svært høy trafikk i løsningen. Det jobbes med å løse problemet». Slik lyder driftsmeldingen hos Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) som har ansvaret for ID-porten, onsdag kveld.

ID-porten er flaskehalsen tusenvis av nordmenn må gjennom for å komme inn på nettsidene til Altinn og se skattemeldingen som ble lagt ut onsdag kveld.

Seniorrådgiver i Difi, Sol Daler Stasnes, bekrefter at stor pågang førte til problemene med innlogging.

– Det har som forventet vært stor pågang på ID-porten. Det har oppstått en feil, som vi jobber med å identifisere, skriver Daler Stasnes i en mail til E24 sent onsdag kveld.

På Skatteetatens nettsider blir alle som sliter med å logge inn, bedt om å «prøve igjen om en stund». Denne meldingen ble for øvrig fjernet ved 00.30-tiden natt til torsdag.

Torsdag formiddag ser imidlertid ID-porten ut til å fungere som normalt for de fleste - men enkelte har fremdeles problemer med å logge inn.

800.000 får baksmell

2,9 millioner nordmenn ligger an til å få penger tilbake, mens 800.000 sannsynligvis må betale restskatt.

Det opplyser foreløpig skatteberegning fra skatteetaten.

De som får penger tilbake, får i gjennomsnitt 11.800 kroner. De som må betale restskatt, må i snitt betale 25.900 kroner.

Beløpene er foreløpige. Det er først når du får skatteoppgjøret at du får endelig beregning av skatt, påpeker skatteetaten. Skatteoppgjøret blir klart mellom juni og oktober.

Les mer om

  1. Skattemeldingen