22-åring siktet for forsettlig drap i Florø

En 22 år gammel mann er siktet for å ha drept en 40 år gammel mann i Florø i Sogn og Fjordane. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

En mann er pågrepet og siktet for å ha drept en mann i Florø tirsdag. Politiet i arbeid ved åstedet.
  • NTB

– Min klient mente han var utsatt for fare og at han på en måte har beskyttet seg selv. Han har forklart at han følte seg provosert og derfor slo den nå avdøde med et redskap, sier den drapssiktede 22-åringens advokat, Stig Nybø, til Dagbladet.

Politiet fikk en bekymringsmelding ved 13-tiden tirsdag og dro da med en patrulje til stedet. I huset fant de 40-åringen livløs. Mannen ble erklært død av lege etter 40 minutter.

– Vi hadde kontakt med siktede før vi fant avdøde, og hadde kontroll på hans bevegelser. På bakgrunn av skader på avdøde pågrep vi 22-åringen klokken 15.30. Han er siktet for forsettlig drap, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanse i Florø onsdag ettermiddag.

De er begge norske statsborgere og bosatt i Florø. Ifølge Høyland kjente de hverandre fra før, men de skal ikke være i slekt.

En mann er pågrepet og siktet for å ha drept en mann i Florø tirsdag. Politiet har satt opp et telt i hagen ved drapsstedet onsdag morgen.

Kjent av politiet

22-åringen er også kjent av politiet fra før, men Høyland ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer rundt dette.

Den siktede lot seg ikke avhøre tirsdag, men satt onsdag i et flere timer langt avhør med politiet.

– Han snakker greit med politiet, opplyste Høyland.

Mannen skal fremstilles for varetektsfengsling i Sogn og Fjordane tingrett torsdag.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gi noen detaljer om hvordan 40-åringen ble drept.

Les også

Mann pågrepet og siktet for drap i Florø

Obduseres

Politiet har foretatt rundspørring i området og skal avhøre vitner og andre personer som kan ha tilknytning til den siktede. En etterforskningsgruppe er satt ned og skal jobbe i Florø. Det gjennomføres flere kriminaltekniske undersøkelser, og det er tatt beslag i telefoner og andre lagringsenheter som vil bli gjennomgått.

Avdøde er sendt til Gades Institutt i Bergen for obduksjon. Denne er planlagt gjennomført torsdag. Politiet avventer resultat av den og en foreløpig rapport fra instituttet.