Norge

Erna Solberg: – Sivertsen kommer til å være en god fiskeriminister

SVALBARD/OSLO (Aftenposten): Erna Solberg tar fiskeriministeren i forsvar etter at hennes tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) krever Geir Inge Sivertsens (H) avgang.

Statsminister Erna Solberg (H) er på Svalbard. Der fikk hun spørsmål om fiskeriminister Geir Inge Sivertsen.
  • Kjersti Nipen
    Journalist

Statsministeren er på reise til Svalbard. Der fikk hun spørsmål om fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H). Det har stormet rundt statsråden etter avsløringer om at han har mottatt etterlønn og utbetalinger for flere offentlige verv samtidig som han har vært regjeringspolitiker.

– Er du fornøyd med oppryddingsarbeidet Sivertsen har gjort?

– Nå har han ryddet opp i de sakene som har vært knyttet til etterlønn og fylkeskommunen, og det er det viktig at han har gjort, sier Solberg.

– Er du fornøyd?

– Det er viktig at han har gjort det, for det var det nødvendig å gjøre. Og så mener jeg han kommer til å være en god fiskeriminister.

– Bør gå ut av frimurerlosjen

Etter reaksjoner fra opposisjonen sier Erna Solberg tirsdag kveld til NRK at Geir Inge Sivertsen bør trekke medlemskapet sitt som frimurer, som Fiskeribladet omtalte tirsdag.

– Jeg mener det vil være lurt å gå ut av frimurerlosjen. Jeg mener det vil gjøre det enklere for ham. Det er enklest og ryddigst å gå ut av frimurerlosjen, sier Erna Solberg til NRK.

Som frimurer er Sivertsen medlem av en losje med blant annet flere personer i sjømatnæringen.

– Jeg ville synes det var naturlig at det var et tema man hadde uttalt seg om. Man går ganske grundig gjennom hva man er medlem av og hvilke saker og spørsmål som kan komme opp når man blir statssekretær eller statsråd, sier Solberg til NRK tirsdag kveld.

Les også

Ap med en rekke nye spørsmål til Erna Solberg om fiskeriministeren

– Helt sikkert mange som synes det har vært rotete

Til Aftenposten tidligere på dagen sa statsministeren dette om de siste dagers uro:

– Hvordan reagerer folk i Høyre på det som har kommet frem?

– Det er helt sikkert mange som synes at dette har vært rotete, det er vi enige om. Og så har Geir Inge gitt beskjed om at han beklager og skal rydde opp i de tingene som har kommet frem.

– Føler du deg trygg på at alt er kjent om verv og etterlønn?

– Jeg er i hvert fall ikke kjent med noe annet.

Les også

Fiskeriministeren om lønnsbråk: Har ikke vurdert å trekke meg

– Vil du se på rutinene for hvordan man frasier seg verv når man trer inn i regjering som statsråd eller sekretær?

– De rutinene er veldig klare på hva man skal gjøre med styreverv og annet, og dem har han faktisk fulgt. Det står fortsatt i mediene innimellom at han ikke har gjort det, men det er ikke riktig. Han har gitt beskjed til alle styrene om at han ikke lenger kunne fungere når han ble statssekretær. Det har også styrene bekreftet at de har oppfattet, at han har gått ut av styret. Selv om det formelt ikke er meldt til Brønnøysundregistrene. Det tar jo av og til litt tid, men han har formelt har gått ut av styret, sier statsminister Erna Solberg.

Les også

Fiskeriministeren fikk også lønn av fylkeskommunen – ber om få betale tilbake penger

Les mer om

  1. Geir-Inge Sivertsen
  2. Erna Solberg