Norge

Kvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest

En rekke tilsyn har avdekket svikt i rutiner ved sykehuset i Hammerfest. Blant annet døde en kvinne etter at hun i tolv dager fikk høye doser med feil medisin.

 • NTB

Kvinnen ble forgiftet, fikk hjertestans og døde, skriver NRK , som siterer en tilsynsrapport fra Fylkesmannen i Finnmark.

Hendelsen, som skjedde i 2016, er en av flere episoder som omtales i en rekke nedslående tilsynsrapporter. I løpet av to og et halvt år, fra 2016 til 2018, påpeker Fylkesmannen minst elleve lovbrudd i ulike tilsyn ved sykehuset overfor NRK.

I feilmedisineringstilfellet fikk kvinnen rifampicin, et virkestoff som brukes i behandling av tuberkulose. I stedet skulle hun hatt rifaximin, som er medisin mot hjernesykdom.

Fylkesmannen retter ikke kritikk mot enkeltpersoner i sin rapport, men mener at spesialisthelsetjenestelovens krav om forsvarlig drift er brutt.

Klinikksjef Jonas Valle Paulsen mener at de har gode og forsvarlige rutiner.

– Saken (fra 2016) har selvfølgelig hatt høy prioritet hos oss, og vi har behandlet den i flere råd og utvalg, som vi gjør i alle slike saker. Å anta at sykehuset ikke har gjort noe med rutiner etter en tilsynssak for tre år siden, er derfor helt feil, sier han og fortsetter:

– Vi jobber kontinuerlig med dette. Vi har dyktige fagfolk, og pasientene skal være sikre på at det er trygt å være pasient på Hammerfest sykehus, sier Paulsen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Sykehus
 2. Hammerfest
 3. Finnmark

Relevante artikler

 1. NORGE

  Oppretter tilsynssak etter Aftenposten-avsløring

 2. NORGE

  Sykehuset tok ut leveren til den døde. Men pasienten var ikke død nok etter loven.

 3. NORGE

  Ung pasient var hos psykolog. Så ble private opplysninger sendt i posten til en helt annen person.

 4. NORGE

  Stavanger universitetssjukehus og Sandnes kommune etterforskes etter at pasient døde

 5. NORGE

  Babyer og eldre oftest feilmedisinert

 6. NORGE

  Helseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død