Norge

Politiet om båtulykken i Namsos: – Det vil ta tid å finne årsaken

Politiet har startet etterforskning og flere undersøkelser etter båtulykken i Namsos i forrige uke, men sier det vil ta tid å finne årsaken til ulykken.

Politiet sier det vil ta tid å finne årsaken til båtulykken i Namsos i forrige uke. Foto: Karl Erik Hovik Aune/ Namdalsavisa / NTB scanpix
  • NTB

– I etterkant av båtulykken i Namsenfjorden natt til torsdag forrige uke er det iverksatt etterforskning og flere undersøkelser. Vi kan ikke si noe foreløpig om hva ulykken skyldes. Det vil ta tid, heter det i en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt mandag.

Det vil ifølge politiet ta rundt tre måneder før de endelige obduksjonsrapportene er klare.

Politiet undersøker parallelt flere tekniske aspekter ved båten. Det inkluderer kartplotter, styringssystem og andre tekniske innretninger.

– Det er viktig å se resultatet av disse undersøkelsene i sammenheng med de øvrige, og vi vil gi en samlet vurdering når disse er på plass, heter det i pressemeldingen.

Havarikommisjonen opplyste mandag at de har besluttet å undersøke båtulykken. Det vil ta rundt ett år før rapporten er ferdigstilt.

– Vi iverksetter og vil avgi en offentlig rapport når undersøkelsene er gjort. Vi vil etter sjøloven avgi en rapport innen ett år fra ulykken, men vi jobber selvsagt så raskt vi kan, sier leder for sjøfartsavdelingen Dag Sverre Liseth i Havarikommisjonen til NTB.

Havarikommisjonen og kriminalteknikere hadde fredag undersøkt ulykkesstedet og båten etter ulykken. Parallelt ble det gjort etterforskning på skjæret der båten ble funnet, og det ble satt i gang undersøkelser for å avklare hendelsesforløpet og årsaken.

Kjæresteparet Ingrid Aune (33) og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) døde etter at fritidsbåten de satt i, havnet på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset, mens politiet torsdag ettermiddag opplyste at også Aune var død.

Les også

  1. Nekrolog: Vi lyser fred over Ingrid Aunes gode minne | Jonas Gahr Støre

  2. – Å miste Ingrid kommer til å skape et tomrom i kommunen