Norge

Jente (12) ble overført til Oslo universitetssykehus etter ulykke i Molde

Jenta som havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde torsdag, er blitt sendt videre til Oslo universitetssykehus.

  • NTB

Politiet fikk den første meldingen om at to barn hadde havnet under vannet klokken 18.32 torsdag. En av dem kom seg på land med hjelp, mens den andre ikke ble lokalisert med en gang.

Jenta som ble funnet i vannet, er 12 år gammel. Hun ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim etter at det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

Marit Kvikne, kommunikasjonsdirektør ved St. Olavs hospital, opplyser til NRK fredag kveld at jenta er sendt videre til Oslo universitetssykehus.

Natt til fredag var tilstanden kritisk, men stabil. Fredag formiddag klokken 10.25 fikk NTB opplyst at tilstanden er uavklart.

– Tilstanden er fortsatt uavklart, sa kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved sykehuset.

Den yngste jenta (7) som kom seg opp først, var bevisst og ble torsdag fraktet til sykehuset i Molde og senere fraktet til Ålesund sykehus med helikopter.

Helse Møre og Romsdal sier til Romsdals Budstikke at tilstanden hennes er stabil og at hun har sluppet fra ulykken med lette skader.