Norge

Kort oppsummering av hva som skjedde i retten i dag

 • Erlend Langeland Haugen

Forsvarer Tord Jordet sammen med Anders Behring Breivik i rettssal 250 onsdag under femte uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. SCANPIX

Skutt i begge beina

Hussein Kazemi (20) ble skutt i begge lårene i storesalen i kafébygget, men flyktet til sørspissen av Utøya. Mens kulene gikk i vannet rundt ham, kavet han seg ut til en stein og gjemte seg der.

— Et iskaldt blikk

Hanne Hestø Ness (20) ble skutt av Breivik i storesalen i kafébygget. Da hun vitnet i går, forklarte Ness at hun møtte Breiviks blikk da han kom inn i salen. - Han hadde et iskaldt, tomt blikk, og sammenbitte tenner, sa hun.

Eneste som overlevde

Marte Fevang Smith (18) ble skutt i hodet på Kjærlighetsstien, og var den eneste av en gruppe på elleve personer som overlevde. - Når han treffer meg, blir alt svart. Bakken blir borte under meg, all lyd forsvinner, fortalte hun.

Forbauser terapeutene

Marte Gustavsen Ødegården (18) ble skutt to ganger i korsryggen i skrenten nedenfor Kjærlighetsstien. - Fysioterapeutene sier at jeg egentlig ikke skulle klart å gå. Men det gjør jeg, uten at de forstår hvordan det går an, sa hun.

Så kjæresten bli drept

Renate Tårnes (22) så kjæresten bli skutt og drept på Utøya. Selv klarte hun å flykte til kafébygget, der hun ringte politiet fra et av toalettene. – Det var skrik hele tiden mens skuddene kom. Så ble det urovekkende stille, fortalte hun.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. 22. juli

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Skutt fire ganger på Utøya. Nå seiler hun opp som het kandidat til å overta ledervervet i AUF.

 2. NORGE

  Etter 22. juli ønsket AUF-lederen å rive hele bygget. I dag er han glad for at det ikke ble gjort.

 3. KRONIKK

  Kronikk: Så nær vi kommer

 4. A-MAGASINET

  «Ikke ring meg. Dere er verdens beste foreldre»

 5. A-MAGASINET

  Meldingene fra Utøya

 6. KULTUR

  Anmeldelse av «22 July»: Overhodet ikke en underholdende actionfilm