Ubaydullah Hussain siktet for rekruttering til terror

Ubaydullah Hussain i den radikale ekstremistgruppen «Profetens Ummah» er siktet for rekruttering til terror.

Ubaydullah Hussain i den radikale ekstremistgruppen «Profetens Ummah» er siktet for rekruttering til terror. Her med sin advokat John Christian Elden.

PST mener Ubaydullah Hussain (30) har rekruttert en eller flere personer fra Norge til terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS) i Syria, melder VG.

— Vi har en pågående etterforskning hvor to personer er siktet for deltagelse, støtte eller rekruttering til terror, sier politiadvokat Line Nyvold i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til VG.

Husssains forsvarer, advokat John Christian Elden, kjente ikke til den formelle siktelsen mot Hussain.

– Han har siden juni vært det du kaller formelt siktet, men det er ikke skrevet noen siktelse mot ham, så det skyldes gjennomført beslag, sier Elden til VG.

Han opplyser videre at Hussain heller ikke er kjent med hva han mistenkes for.

18-åring ville slutte seg til IS

Bakgrunnen for saken er at en 18 år gammel nordmann ble pågrepet av PST i Göteborg 8. juni i år. Mannen var da på vei til Syria og er siktet for å ha forsøkt å tilslutte seg terrororganisasjonen IS. Han nekter straffeskyld.

Ubaydullah Hussain var med på 18-åringens reise til Göteborg.

18-åringen skal ha tilhørt et ekstremt islamistmiljø på Østlandet og blitt radikalisert der. Hussain er leder av Profetens Ummah, som i løpet av få år har lykkes med å etablere et radikalt islamistmiljø i Oslo-området og rekruttert mange unge muslimer til hellig krig i utlandet.

Razzia hos filmskaper da terrorsiktet ble pågrepet

Også filmteamet til regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen, som jobber med en en dokumentar om det ekstreme islamistmiljøet i Norge, var med på turen til Göteborg der 18-åringen ble pågrepet.

I forbindelse med pågripelsen ble det også foretatt en razzia hjemme hos Rolfsen.

Les også:

Ubaydullah Hussain om terrortiltalte: «Vi har vært uenige om flere ting»

Ubaydullah Hussain frifunnet for å ha oppfordret til terror

Ubaydullah Hussain: Vil fortsette med sin kamp på vegne av muslimer som kjemper mot Vesten