Rivingen av Tretten bru er utsatt

Det kompliserte arbeidet med å rive Tretten bru skulle startet onsdag, men er utsatt.

Rivingen av Tretten bro, som falt ned i Gudbrandsdalslågen, skulle egentlig starte onsdag. Nå er arbeidet utsatt.

Onsdag formiddag var mobilkran med en løftekapasitet på inntil 500 tonn og anleggsmaskiner med rivningsutstyr på plass ved den kollapsede Tretten bro.

Arbeidet med å fjerne den kollapsede broen skulle egentlig startet nå, men blir utsatt.

Lastebilen som står fast på broen, blir likevel ikke fjernet onsdag, og det vil ta lengre tid enn planlagt å rydde E6, melder NRK.

– E6 blir ikke åpnet før i neste uke, sier samferdselssjef Aud Riseng i Innlandet fylke onsdag.

Kalk slippes ut

En personbil og en lastebil var på broen da den knakk mandag morgen. Personbilen var delvis under vann, men ingen ble skadet.

Det første som skal gjøres, er å fjerne de to kjøretøyene som står fast på broen. Deretter vil selve brokonstruksjonen bli klippet opp, heist på land og fraktet bort.

I tillegg til arbeidernes sikkerhet, skal miljøet i elven ivaretas. Lastebilen som står fast i østre ende på broen, er lastet med kalk. Fylkeskommunen har fått tillatelse fra Statsforvalteren i Innlandet til å slippe kalken gradvis ut i vannet.

Viktig å få åpnet E6

Det er igangsatt arbeid med å finne årsaken til at broen kollapset.

– Vi har brukt dagen til å gjøre grundige sikkerhetsvurderinger i ei gruppe av fagfolk med god kompetanse på bro, anleggsvirksomhet og rivearbeid. Nå har vi en god plan for hvordan arbeidet kan skje på en trygg måte, sa Riseng tirsdag.

Hun la til at det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å fjerne broen.

– Det er viktig å få åpnet E6 fortest mulig, men arbeidet er svært krevende. Arbeiderne må bruke den tida det tar for å få gjort dette på en sikker måte, sa samferdselssjefen.