Norge

Frp-politiker ønsker<br/> seg husmoren tilbake

Per Bjørnar Rødde (38) ønsker seg den norske husmoren tilbake og mener at flere norske menn burde velge en asiatisk kone i stedet for selvopptatte norske kvinner. Utspillet slaktes av Frp-nestleder Per Sandberg.

Frp-politiker ønsker seg tidligere tiders husmor tilbake. Bildet er fra 1950-tallet.

– Det er mulig at Rødde har hatt dårlige erfaringer, men det han sier, har ikke noe med Fprs politikk å gjøre, sier Sandberg til NTB. Noe mer enn det ønsker ikke Sandberg å si om saken.

Rødde er gift med Dias (38) fra Indonesia, og til høsten kan han komme inn i kommunestyret i Hitra der Frp er største parti og kan få ordføreren.

I et langt og omfattende angrep på norske kvinner hevder Rødde blant annet:

– Selvopptatte karrierekvinner gjør Norge til et kaldt land av frossenpizza og overvektige unger med dårlig nettverk. Likestillingen er gått så langt at vi snart ender som intetkjønn. Mødre er best egnet til å oppdra barn fra naturens side.

Uttalelsene i VG kommer han med etter nyheten om at internasjonale forskere foreslår lavere skatt for kvinner for å få flere i arbeid. Men Frp-politikeren vil ha kvinnene ved kjøkkenbenken. Husmoren er nedvurdert, mener han, og sier:

– Norske kvinner drikker mer, slåss mer, er uhøflige i trafikken og sjekker opp folk på byen. De tar etter uvanene våre. De oppfører seg som menn og har samme interesser som menn.

Han hevder dette er en utbredt oppfatning, men for politisk ukorrekt til at folk vi si det.

– Mange savner den gode gamle kjerringa som visste hvordan hun skulle holde familien sammen, sier Rødde.

Frp-leder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra sin lokalpolitiker.

Nestleder Per Sandberg i Frp har liten sans for husmor-utspillet.